Σπανάκης: «Μέχρι την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους συνταξιούχους που εργάζονται»

«Μέχρι την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους συνταξιούχους που εργάζονται», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης.

Ανέφερε επίσης, ότι «μέσα στην εβδομάδα θα εκδοθεί και η υπουργική απόφαση».

Ο Βασίλης Σπανάκης επισήμανε ότι «μέχρι σήμερα εργάζονταν περίπου 40 χιλιάδες συνταξιούχοι» και εκτίμησε ότι «πάνω από 50 χιλιάδες συνταξιούχοι θα δηλώσουν στην πλατφόρμα την εργασία τους».

Όπως είπε ο Υφυπουργός, «είναι πάρα πολύς ο κόσμος που θέλει να εργαστεί» «Λύνεται ένα θέμα που απασχολούσε τους συνταξιούχους πολλά χρόνια», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, ο κ. Σπανάκης υπογράμμισε ότι «θα λυθεί το θέμα με τις αναπηρικές συντάξεις. Όσοι εργάζονται και έχει κοπεί η αναπηρική τους σύνταξη, στο επόμενο διάστημα θα λυθεί ώστε να μην χρειάζεται να διακόψουν την εργασία τους».

Αναφορικά με το επίδομα γέννησης και το επίδομα μητρότητας, ο Υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι «τα αναδρομικά για το επίδομα γέννησης είναι από την 1.1.2023, ενώ τα αναδρομικά για το επίδομα μητρότητας είναι από τις 24.9.2023».

Για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Σπανάκης ανέφερε ότι «μέχρι την 22η Μαρτίου θα γίνει η εισήγηση της υπουργού Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο, με εφαρμογή την 1η Απριλίου». «Εάν κάποιοι εργοδότες δεν καταβάλουν τις τριετίες είναι ποινικό αδίκημα και έχει διοικητικές κυρώσεις», πρόσθεσε.

(με πληροφορίες από newsit. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί