Σωτηρέλης: «Δεν νοείται να μην παραιτείται ο Μητσοτάκης»!

«Δεν νοείται να μην παραιτείται ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε μιλώντας «Στο Κόκκινο» ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Σωτηρέλης, ο οποίος κινείται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και έχει ταχθεί υπέρ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «ευθύνη τεράστια, αντικειμενική και μη μεταβιβάσιμη», με αφορμή τις παρακολουθήσεις.

«Αν δεν ήξερε, ήταν μειωμένου καταλογισμού», συνέχισε, για να προσθέσει ότι «δεν νοείται μετάθεση της πολιτικής ευθύνης σε μετακλητούς υπαλλήλους».

«Στους πόσους (σ.σ. παρακολουθούμενους) καίγεται ο πρωθυπουργός;», διερωτήθηκε, απορρίπτοντας την παραφιλολογία που θέλει να δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις μόνο αν αποκαλυφθούν κι άλλες παρακολουθήσεις.

«Προκύπτει σαφώς ότι υπήρχε κέντρο που συντόνιζε τις επίσημες και ανεπίσημες παρακολουθήσεις» πρόσθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ενστάσεις και τις διαφωνίες του με τον τρόπο που διαχειρίζεται η Δικαιοσύνη το ζήτημα.

«Δεν έχουμε μόνο παραβίαση του Συντάγματος, αλλά και δυσλειτουργία, αν όχι απροθυμία, της Δικαοσύνης, να διερευνήσει σε βάθος», τόνισε ο Γιώργος Σωτηρέλης, εκτιμώντας ότι «έπρεπε να έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις».

Ο ίδιος δεν άφησε εκτός κριτικής και την εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί η εισαγγελέας της ΕΥΠ να είναι τροχονόμος». «Αυτό είναι έξω από τη λογική, η δικαστική Αρχή δεν κάνει επικύρωση, παίρνει την απόφαση», συνέχισε, ενώ κατήγγειλε και τον τρόπο που η εξεταστική της Βουλής, αλλά και η Δικαιοσύνη, αντιμετώπισε την ΑΔΑΕ: «Την αντιμετώπισαν σαν ενοχλητικό έντομο», επέμεινε ο Γιώργος Σωτηρέλης, σε μια γραμμή που δεν ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

iefimerida/intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί