ΣΟΚ! Σε μουσείο έχουν τα Canadair Cl215 στην Γερμανία! Εδώ επιχειρούν ακόμη

Στην Γερμανία Canadair Cl215 που επιχειρούσε για 30 χρόνια, το έχουν στο μουσείο. Εδώ επιχειρούν για 50 χρόνια και συνεχίζουν.

Τα περισσότερα από αυτά τα αεροσκάφη (Canadair CL-215) που δρουν στην Ελλάδα έχουν ηλικία κοντά στα 50 έτη και ανήκουν στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών που εδρεύουν στην Ελευσίνα.

Μάλιστα το Δεκέμβριο του 1975 η 355 Μοίρα απέκτησε τα πρώτα πέντε αεροσκάφη ίδιου τύπου με αυτό που κατέπεσε στον Πλατανιστό Καρύστου.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα «https://sinsheim.technik-museum.de/»:

Για τριάντα χρόνια αυτό το Canadair χρησιμοποιήθηκε για την καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου. Το αεροπλάνο στάθμευσε τελευταία φορά στο αεροδρόμιο Marignane κοντά στη Μασσαλία, όπου χρησιμοποιήθηκε από τη γαλλική «Protection Civile». Η μεταφορά από τη Μασσαλία στο Sinsheim διήρκεσε οκτώ ημέρες. Εκεί ήταν τοποθετημένο σε μια χαλύβδινη σκαλωσιά σε μια θέση σαν να βουτούσε σε μια επιφάνεια νερού. Οι επισκέπτες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό του αεροπλάνου μέσω μιας σπειροειδούς σκάλας.

Για την πυρόσβεση, το CL-215 μπορεί να μεταφέρει έως και 5.445 λίτρα νερού ή πυροσβεστικό υγρό σε δύο δεξαμενές. Το νερό μπορεί να συγκεντρωθεί από μια θάλασσα ή ένα ποτάμι από δύο ανοίγματα που βρίσκονται στο κάτω μέρος του κύτους ενώ το αεροπλάνο πετά σε χαμηλό ύψος πάνω από την επιφάνεια του νερού. Μπορείτε να επισκεφθείτε ένα δεύτερο δείγμα στο Technik Museum Speyer.

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί