Σκυλακάκης: «Η κλιματική κρίση θα είναι κοντά μας για τα επόμενα τριάντα – σαράντα χρόνια»

Τι είπε ο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης

Την πεποίθηση πως «ό,τι κάνουμε σήμερα θα αρχίσει πραγματικά να αλλάζει τις συνθήκες σε δεκαετίες από σήμερα» εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση με θέμα «Κλιματικά ουδέτερη, ανθεκτική και έξυπνη Κεντρική Μακεδονία», που διοργάνωσαν το ΤΕΕ – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 «Αυτά μας οδηγούν σε νέες πολιτικές, τις οποίες ήδη έχουμε αρχίσει και εφαρμόζουμε», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης στον βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του. Παράλληλα αναφέρθηκε στη μεγάλη μεταρρύθμιση που γίνεται στα δάση, τη μεταρρύθμιση στη δόμηση ώστε να τελειώσει το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης αλλά και σε άλλες δράσεις, όπως για παράδειγμα εκείνες που αφορούν την ορεινή υδρονομία και τη μεταρρύθμιση όλων των φορέων που διαχειρίζονται το νερό. Με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, θα αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των εμπλεκόμενων μηχανισμών ώστε να γίνουν ικανότεροι απέναντι σε αυτές τις μεγάλες προκλήσεις που μας φέρνει η κλιματική κρίση και η κλιματική αλλαγή.

   Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε: «είναι ανάγκη να υπάρχουν τέτοιου είδους συνέδρια προβληματισμού γιατί μπροστά μας έχουμε ακόμη πολύ σοβαρές και μεγάλες φάσεις της πράσινης μετάβασης, δηλαδή της προσπάθειας μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου και ταυτόχρονα έχουμε μια κλιματική κρίση σε πλήρη εξέλιξη, η οποία κι αυτή θα επιβάλει πολύ σημαντικές δαπάνες πρόληψης για να μπορέσουμε να χτίσουμε αυτή την ανθεκτικότητα για την οποία μιλάμε σήμερα αλλά και δαπάνες αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών που αναπόφευκτα άσχετα από τις δαπάνες πρόληψης θα έχουμε».

   Παράλληλα υπογράμμισε: «το να πετύχουμε να διαχειριστούμε και τις δύο αυτές προσπάθειες απαιτεί πολύ μεγάλη αύξηση της αποτελεσματικότητας των πολιτικών μας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και στον κόσμο και πολύ αυστηρό ρεαλισμό σε σχέση με το ποιές δαπάνες προτεραιοποιούμε και γιατί».

   «Η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη, η κλιματική κρίση θα είναι κοντά μας για τα επόμενα τριάντα – σαράντα χρόνια» συμπλήρωσε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί