• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σκουτέλης: Γιατί να ανοίξει η εστίαση μετά το Πάσχα; Τι είναι το Πάσχα; Κάποιο ορόσημο; (vid)

Σκουτέλης: Γιατί να ανοίξει η εστίαση μετά το Πάσχα; Τι είναι το Πάσχα; Κάποιο ορόσημο; (vid)

skoutelis vid
Τα μέτρα δεν είναι τόσο αποδοτικά αλλά κανείς να μην βγαίνει έξω. Ο κόσμος ζαλίστηκε από τις πολλές γνώμες.

Στις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες στα μεγάλα αστικά κέντρα και το τι θα μπορούσε να γίνει με την εστίαση αλλά και το Πάσχα αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας -Λοιμωξιολογίας Αθανάσιος Σκουτέλης.

«Θα έπρεπε να ληφθούν στρατηγικού τύπου μέτρα από την αρχή όταν βλέπαμε ότι κάτι συμβαίνει» είπε ο καθηγητής για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σχεδόν κάθε βράδυ στο OPEN TV, ενώ σημείωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται υπό πίεση «δεν είναι και τόσο αποδοτικά».

«Θα μπορούσε αυτή η συμπίεση που γίνεται μέσα στα σπίτια να εκτονωθεί με τρόπο του τύπου να αφήσουν τον κόσμο συντεταγμένα να βγαίνει στην εστίαση εξωτερικά», είπε. «Γιατί να ανοίξει η εστίαση μετά το Πάσχα; Τι είναι το Πάσχα; Κάποιο ορόσημο;», διερωτήθηκε τονίζοντας ότι «δεν σημαίνει τίποτα».

Κίνδυνος να πάει κάποιος με self test στο χωριό

Αναφερόμενος στο ποιοι θα μπορούσαν να μετακινηθούν το Πάσχα τόνισε τους κινδύνους να πάει κανείς με self test για δύο εβδομάδες στο χωριό του. «Θα δοθεί η ψευδαίσθηση επειδή είναι αρνητικός». «Ένας που έχει περάσει αποδεδειγμένα κορωνοϊό, που έχει αντισώματα ή ένας που έχει εμβολιαστεί νομίζω θα μπορούσε να πάει», σημείωσε. «Οι εισηγήσεις και οι αποφάσεις τώρα είναι πραγματικά δύσκολες», σημείωσε.

Επίσης ανέφερε πως είναι τραγικό λάθος αν πιστέψουμε ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό, αλλά και ότι ο κόσμος… ζαλίστηκε από τις πολλές γνώμες. «Είμαστε ακόμα σε πόλεμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουτέλης.

με πληροφορίες iefimerida/ photo video screenshot