• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Σκοτώθηκαν» Δαβάκης- Γκιουλέκας στην επιτροπή για τα Rafale – Διακόπηκε η συνεδρίαση, vid

«Σκοτώθηκαν» Δαβάκης- Γκιουλέκας στην επιτροπή για τα Rafale – Διακόπηκε η συνεδρίαση, vid

Ένταση επικράτησε στην Ολομέλεια ανάμεσα στον Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, Κώστα Γκιούλεκα και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιο Δαβάκη με αφορμή την διαδικασία του επείγοντος με την οποία συζητείται το σχέδιο νόμου για την αγορά των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δαβάκης, που τελεί χρέη προέδρου της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, ζήτησε να συνεδριάσει αύριο (13/01) η επιτροπή του προκειμένου να υπάρξει νεότερη ενημέρωση των απορρήτων στοιχείων των αεροσκαφών από τους αρμοδίους του ΥΠΕΘΑ, επειδή η προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών δεν είχε ενημερωθεί.

Ωστόσο, ο Κ. Γκιούλεκας επέμεινε ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εισηγήθηκε το νομοσχέδιο να εισαχθεί στην Επιτροπή με τη διαδικασία του επείγοντος και συνεπώς θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα.

Ο Αθανάσιος Δαβάκης επέμενε να ρωτά τον κ. Γκιούλεκα «αντιλαμβάνεστε τι μου λέτε» και κάπου εκεί η κατάσταση… εκτραχύνθηκε.

Από την πλευρά του, ο Κ. Γκιουλέκας απάντησε λέγοντας ότι αυτή είναι η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας και πως αν θέλει ο κ. Δαβάκης να κάνει τα παράπονά του στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Μάλιστα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση για λίγα λεπτά.

Τελικά αποφασίστηκε αύριο στη μια το μεσημέρι να βρεθούν όλοι οι βουλευτές στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θα ενημερωθούν για τα απόρρητα στοιχεία.

Από το 7.19 άναψαν τα αίματα: