Σιτηρά και ρύζι: «Συναγερμός» στην Ελλάδα μετά τις αποφάσεις Ρωσίας και Ινδίας – ΒΙΝΤΕΟ

Επιδιώκεται «επίθεση» στα τρόφιμα...

H απόσυρση της Ρωσίας από την συμφωνία για τα σιτηρά, η οποία επί έναν χρόνο διασφάλιζε τη μεταφορά βασικών τροφίμων από τηn Ρωσία και την Ουκρανία αναμένεται να έχει τεράστιες επιπτώσεις διεθνώς.

Οι διεθνείς τιμές του σιταριού αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο Σικάγο σημείωσαν άνοδο κατά 1,79%, αφού είχαν σημειώσει αύξηση της τάξεως του 9%, τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2012.

Οι τιμές για άλλα γεωργικά προϊόντα όπως η ελαιοκράμβη και η ζάχαρη εκτοξεύθηκαν επίσης σε όλο τον κόσμο, καθώς η Ουκρανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς δημητριακών, όπως το σιτάρι και το καλαμπόκι, και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας του ΟΗΕ.

Επιπρόσθετε ανησυχίες για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια εγείρει η απόφαση της Ινδίας να απαγορεύσει τις εξαγωγές λευκού ρυζιού -εκτός από το μπασμάτι- με άμεση ισχύ από αργά χθες βράδυ, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την εκτίναξη των τιμών των τροφίμων.

Οι διεθνιστές θέλουν και επιδιώκουν, συντηρώντας τον πόλεμο στην Ουκρανία, την οικονομική καταστροφή κυρίως της Ευρώπης, προκειμένου να αλλάξουν καθεστώς και τρόπο διακυβέρνησης.

Η τεχνητή, κατά πολλούς κρίση, έκανε εμφανή αμέσως τα σημάδια της και στην Ελλάδα!!!

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με παρεμβάσεις στις εταιρείες τροφίμων, με πλαφόν και με επιδόματα εξάρτησης από το κράτος, όπως το market pass!

Η κατάσταση ωστόσο, δείχνει σκοπίμως μη αναστρέψιμη!

Δείτε:

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί