Σε Ρόδο και Κάρπαθο για τους δασικούς χάρτες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς

Σκοπός να καταγράψει τα προβλήματα που έχουν προκληθεί και να γίνουν οι απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις.

Στη Ρόδο για το θέμα των δασικών χαρτών στα νησιά της Δωδεκανήσου βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, με σκοπό να καταγράψει τα προβλήματα που έχουν προκληθεί και να γίνουν οι απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις.

Χθες βράδυ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισκέφθηκε την Κάρπαθο και με το επιτελείο του συναντήθηκε με την Επιτροπή που συστήθηκε από το Επαρχείο Καρπάθου – Ηρωικής νήσου Κάσου αμέσως μετά την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο ενημερώθηκε για τις ιδιαιτερότητες, τα προβλήματα και τις προτάσεις της Επιτροπής. Εκτός από την Έπαρχο κ. Νικολαϊδου στη σύσκεψη πήραν μέρος ο δήμαρχος Καρπάθου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας και ο εκπρόσωπος από την μόνιμη επιτροπή ΤΕΕ Καρπάθου Νίκος Μπερτζουάνης. Παράλληλα με το θέμα των δασικών χαρτών ο κ. Αμυράς ασχολήθηκε και με ζητήματα που αφορούν την προστασία σπάνιου είδους βατράχου που διαβιεί στο νησί.

Ο βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας σε δηλώσεις του ανέφερε για τη συνάντηση με τους δασικούς χάρτες τα εξής: «Δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται δασικές εκτάσεις, περιουσίες των πολιτών. Στη σημερινή σύσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, στην Κάρπαθο, ζήτησα να γίνει οριζόντια νομοθετική ρύθμιση με βάση τις προτάσεις που κατέθεσα γιατί διαφορετικά οδηγούμαστε σε αδιέξοδο και βάζουμε σε περιπέτειες τους πολίτες».

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί