Μάχη με τις φλόγες δίνουν από το απόγευμα της Πέμπτης οι άνδρες της Πυροσβεστικής στον Έβρο προκειμένου να αποτρέψουν μια τεράστια οικολογική καταστροφή.
Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στη Λευκίμμη Σουφλίου επεκτάθηκε πολύ γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων και απειλεί τον κεντρικό πυρήνα στο Δάσος της Δαδιάς, μια περιοχή τεράστιας σημασίας καθώς πρόκειται για έναν από τους πλέον σημαντικούς βιότοπους στην Ευρώπη.
Η βραδιά ήταν δύσκολη για τους πυροσβέστες καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 4-5 Μποφόρ. Κρίθηκε αναγκαίο από τους επικεφαλής που συντόνιζαν την επιχείρηση να υπάρξουν ενισχύσεις και στο σημείο έφτασαν τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ και άλλες δύο της 2ης ΕΜΑΚ.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν 130 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων & 34 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Από το πρωί εξάλλου, επέστρεψαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο dadia-np.gr, τo Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας.
Το μωσαϊκό τοπίων που διαμορφώνεται από δάση πεύκης και δρυός, τα οποία διακόπτονται από ξέφωτα, βοσκοτόπια και καλλιεργούμενες εκτάσεις αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για τα αρπακτικά πουλιά.
Στο Εθνικό Πάρκο συναντώνται τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης (Μαυρόγυπας, Όρνιο και Ασπροπάρης), ενώ φιλοξενεί τη μοναδική αποικία Μαυρόγυπα στα Βαλκάνια.
altsantiri/ photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πέθανε Chris Rea, ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas»
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
- “Οδύσσεια”: Εντυπωσιάζει το πρώτο trailer της κινηματογραφικής υπερπαραγωγής του Νόλαν
- Συνεδριάζει αύριο στις 11 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο – Ποια θέματα θα συζητηθούν
- Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με εκπροσώπους των φορέων οδικών μεταφορών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη για παράνομες επιδοτήσεις σε συνδικαλιστή και δύο αγρότες από την Κρήτη
- Είναι τόσο απλά τα λόγια! Γιατί δεν τα ακούν αυτοί που πρέπει να τα ακούσουν;
- Φάμελλος από Θεσσαλονίκη: “Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Πολιτεία για να υπάρχει κοινωνικό κράτος”
- Μπλόκο Νίκαιας – Λάρισα: Αποχώρησαν οι αγρότες από τη σήραγγα των Τεμπών
- Ρωσική στήριξη στην Βενεζουέλα! Ανησυχία για τις κινήσεις των ΗΠΑ









