Σε ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ υπαλλήλων καταφεύγουν οι επιχειρηματίες – ΒΙΝΤΕΟ

Μαζικές απολύσεις υπαλλήλων αναγκάζονται να κάνουν πολλοί επιχειρηματίες μετά την αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και στις πρώτες ύλες.

Στην υποδοχή των πελατών και στα τηλέφωνα ο πατέρας, στην ψησταριά τα δύο του παιδιά εναλλάξ με βάρδιες και πίσω από τους πάγκους στις ετοιμασίες η σύζυγος μαζί με τη μία και μοναδική υπάλληλο που απέμεινε στο εστιατόριο. Ένα κατάστημα στο κέντρο με ιστορία 40 χρόνων στην Πάτρα που μετά τις καλές μέρες του παρελθόντος και κυρίως των πρώτων δεκαετιών, δίνει μάχη για να μην κλείσει, ως οικογενειακή επιχείρηση πια.

Οι απολύσεις τους τελευταίους μήνες ήταν διαδοχικές, αφού τα έξοδα εκτοξεύτηκαν και η πελατεία μειώθηκε.

Ο λογαριασμός ρεύματος που βλέπουμε και πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 4 Οκτωβρίου είναι μόνο ένας από τους πονοκεφάλους της οικογένειας. Τα έξοδα όπως μας λέει ο ιδιοκτήτης φτάνουν πια τα 25.000 € κάθε μήνα, με τα χρήματα που μπαίνουν στο ταμείο να είναι όλο και λιγότερα.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο. Η οικογένεια κλήθηκε να αποφασίσει αν θα βάλει λουκέτο ή αν θα κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να το κρατήσει ανοιχτό, με τα δικά της χέρια.

Από εκεί που το εστιατόριο έδινε δουλειά σε 10 και πλέον υπαλλήλους, έφτασε στο σημείο να κάνει περικοπές και να συνάπτει ειδικές συμφωνίες με μειωμένα ωράρια για τις διανομές των παραγγελιών.

ΠΗΓΗ: MEGA, eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί