Σε ανανέωση του στόλου του βρίσκεται ο ΟΑΣΘ – Αρχές Ιανουαρίου κάθονται στο τιμόνι 150 νέοι οδηγοί

Σε ανανέωση του στόλου του προχωρά «με σταδιακά και σταθερά βήματα» ο ΟΑΣΘ αντικαθιστώντας 36 λεωφορεία του με νεότερα, όπως αναφέρει ο Οργανισμός σε σημερινή ανακοίνωσή του, στην οποία υπενθυμίζεται επίσης ότι 150 νέοι οδηγοί θα πιάσουν τιμόνι στις αρχές του ερχόμενου Ιανουαρίου.

   «Αντικαθιστούμε 36 παλιά λεωφορεία με 36 νεότερα. Από τις επόμενες μέρες θα είναι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να εξυπηρετήσουν το κοινό μας. Από τα 36 που αντικαθιστούμε, τα 16 είναι μεγάλα, αρθρωτά λεωφορεία, που αυξάνουν τη δυναμικότητα του οργανισμού» σημειώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης.

   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, 20 μισθωμένα κανονικά λεωφορεία του 2006, 12 μέτρων και 100 θέσεων, αντικαθίστανται με ισάριθμα νεότερα λεωφορεία, ενώ ακόμη 16 του 2006, θα απομακρυνθούν δίνοντας τη θέση τους σε αρθρωτά λεωφορεία 18 μέτρων και 150 θέσεων, επίσης νεότερα.

   Μέχρι σήμερα, όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ, έχουν φθάσει στη Θεσσαλονίκη και βρίσκονται στα αμαξοστάσια του οργανισμού, τα 29 λεωφορεία και τα υπόλοιπα επτά αναμένονται στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Στα λεωφορεία που βρίσκονται ήδη στο νέο τους «σπίτι» στη Θεσσαλονίκη εγκαθίστανται την τρέχουσα περίοδο τα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων, το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων, το σύστημα τηλεματικής και οτιδήποτε άλλο απαιτείται.

   Στο μεταξύ, ο ΟΑΣΘ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, προτίθεται να δρομολογήσει άμεσα όσα νεότερα λεωφορεία διαθέτει στις σημαντικότερες γραμμές που διασχίζουν την πόλη βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση των βασικών αξόνων τόσο με όρους μεταφορικής ικανότητας (περισσότερα αρθρωτά λεωφορεία) όσο και με όρους ποιότητας μετακίνησης και αξιοπιστίας λειτουργίας (νεότερα λεωφορεία).

απεμπε – φωτο:intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί