Σαρηγιάννης: Μετά τις 20 Δεκεμβρίου θα δούμε βελτίωση (Vid)

«Πρέπει να περιμένουμε να μειωθούν οι θάνατοι» δήλωσε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα με την πανδημία του κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τρίτης.

Όπως τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, τις τελευταίες μέρες βρισκόμαστε σε πτωτική πορεία συνολικά σε όλη την Ελλάδα σε ότι αφορά στα κρούσματα και τα δεδομένα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται και για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τους ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με κορωνοϊό.


«Πρέπει να περιμένουμε να μειωθούν οι θάνατοι» σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης, ενώ σχολίασε ότι η Αθήνα πηγαίνει καλύτερα, ενώ η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης. Όπως είπε, αρχή αποκλιμάκωσης υπάρχει και στη Λάρισα και στην Αχαΐα.

«Μετά τις 20 του μήνα θα δούμε βελτίωση» τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, σημειώνοντας ότι το σύστημα Υγείας θα ανασάνει, όταν η πληρότητα στις ΜΕΘ θα έχει υποχωρήσει γύρω στο 60% από το 90-95% που βρίσκεται σήμερα.
Επίσης, προέβλεψε ότι τα ημερήσια κρούσματα σε όλη τη χώρα θα πέσουν γύρω στα 600 στα τέλη του 2020.

Δείτε όσα δήλωσε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης:

sputnik/ photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί