• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σάλος με άρθρο για Αναστασιάδη και Τσίπρα – Παραιτήθηκε ο συντάκτης του

Σάλος με άρθρο για Αναστασιάδη και Τσίπρα – Παραιτήθηκε ο συντάκτης του

Σάλος σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς ο Κύπριος δημοσιογράφος Ανδρέας Παράσχος, διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου, παραιτήθηκε λόγω των όσων διαδραματίστηκαν μετά την δημοσίευση αποκαλυπτικού άρθρου του για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνομιλία του με τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Παράσχος υποστήριξε πως ο Νίκος Αναστασιάδης σε συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, του είχε πει πως είχε αποκομίσει περίπου 300 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα των «χρυσών διαβατηρίων» και υπολόγιζε να κερδίσει περίπου 1 δισ. μέχρι το τέλος της θητείας του το 2023.

Oπως είχε αναφέρει στο άρθρο, στην «Καθημερινή», τα χρήματα αυτά τα μετέφερε στις Σεϋχέλλες.

Ωστόσο, την προηγούμενη Δευτέρα ο Α. Παράσχος διευκρίνισε λέγοντας πως τα όσα ανέφερε βασίστηκαν σε ψιθύρους και φήμες και χθες υπέβαλε την παραίτησή του, καταγγέλλοντας πίεση εκ μέρους των εκδοτών.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσαν τις αναφορές για εκμυστηρεύσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο την υπόθεση των «χρυσών διαβατηρίων» στην Κύπρο.

«Τα όσα ανυπόστατα αναφέρονται στη σημερινή επιστολή παραίτησης του διευθυντή της “Καθημερινής” Κύπρου, κ. Παράσχου, περί δήθεν εκμυστήρευσης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, παρουσία μάλιστα και άλλων πολλών, για την υπόθεση της χορήγησης διαβατηρίων, είναι ανάξια σχολιασμού και δεν έχουν προφανώς καμία σχέση με την πραγματικότητα», ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.