«Αυτό που είδαμε τις τελευταίες μέρες τόσο από τον κ. Ανδρουλάκη χθες, όσο και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης τις προηγούμενες ημέρες ήταν ένα κλίμα ευφορίας για την καλλιέργεια “λεφτόδεντρων”. Δυστυχώς αυτό που έχουμε δει είναι ότι το πότισμα αυτών των λεφτόδεντρων, το πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά ως κοινωνία, ως χώρα», δήλωσε ο Νίκος Ρωμανός.
Ο διευθυντής Ψηφιακής Επικοινωνίας του πρωθυπουργού επισήμανε πως: «Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν έφυγε από αυτή την πεπατημένη, μας είπε για πράγματα που αν τα βάλουμε κάτω ένα-ένα ξεπερνάμε κατά πολύ τις οροφές δαπανών, ξεπερνάμε κατά πολύ τους δημοσιονομικούς κανόνες. Όλα αυτά μπορεί να είναι ευχάριστα, να βοηθάνε το ΠΑΣΟΚ να έχει αναφορές σε συγκεκριμένο κοινό. Στην πράξη όμως δεν το βοηθούν να χτίσει μια ρεαλιστική και κοστολογημένη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Γιατί; Γιατί φεύγουν από τα όρια που έχουμε, άρα η “κοστολόγησή” τους δεν έχει καμία πρακτική αξία και δεν αποτελούν αντιπρόταση σε αυτά τα οποία είπε η κυβέρνηση».
Επιπλέον, ο κ. Ρωμανός έφερε ως παράδειγμα τον 13ο μισθό τονίζοντας: «Μόνο ένα από αυτά τα μέτρα αν βάλουμε, για παράδειγμα τον 13ο μισθό, αν προστεθεί επιπλέον των όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί δεν μπορεί να γίνει. Αν αφαιρέσουν αυτά που έχουν ανακοινωθεί, θα πρέπει να βγουν να πουν στον κόσμο πως δεν συμφωνούν με όσα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα και θα τα πάρουν πίσω, πως αντί αυτών θα προχωρήσουν μόνο στον 13ο μισθό, όμως έτσι πάλι εξαντλείται ο δημοσιονομικός χώρος σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς κανόνες».
Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση για τους έμμεσους φόρους ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε: «Θα σας το πω απλά: Αν θέλω να δώσω σε εσάς ένα συγκεκριμένο ποσό. Πώς θα διασφαλίσω καλύτερα ότι θα το πάρετε ολόκληρο στην τσέπη σας; Αν το δώσω απευθείας σε εσάς ή αν το δώσω σε τρίτα πρόσωπα για να καταλήξει μέσω μεσαζόντων σε εσάς;».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ουκρανία: Επιστρατεύουν όποιον βρουν, ακόμα και ντελιβεράδες, video
- Αιματηρό επεισόδιο στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης – Για κακούργημα διώκεται μία 36χρονη
- Σε οριακό σημείο οι ΗΠΑ: «Ο δολοφόνος του Κερκ ήταν “βαθιά μπλεγμένος” στην αριστερή ιδεολογία»
- Νέα σημαντική ανακάλυψη στην Ιταλία: Βρέθηκε θαλαμοειδής τάφος της ελληνιστικής εποχής στη Μαντουρία
- Ο πρεσβευτής της Ρωσίας εκλήθη στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου του NATO
- Ανασκαφές στην Καισάρεια έφεραν στο φως κρανία ελεφάντων που χρονολογούνται πριν από…7,7 εκατ. χρόνια
- Νετανιάχου: Η Αμερική βρίσκεται στο πλευρό του Ισραήλ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία της Π. Σεμερτζίδου
- ΗΠΑ: Το ιρανικό πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου πρέπει να διαλυθεί πλήρως
- Κρεμλίνο: Η κατάσχεση των ”παγωμένων” ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από ευρωπαϊκά κράτη θα πλήξει το δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα
Κύρια Θέματα

















