Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται πάνω από τη θάλασσα μέσα στη νύχτα. Μόλις εντοπίζουν δύο μετανάστες, επιχειρούν τη διάσωσή τους.
Στη συνέχεια τους παραδίδουν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 29 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται Αφγανοί, Ιρακινοί και Ιρανοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα διασώθηκαν από το Super Puma που τους μετέφερε στην Κάρπαθο, ενώ 27 διασώθηκαν από τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, που τους μεταφέρει στα Καρδάμαινα της Κω.
Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 80 άτομα που επέβαιναν στο σκάφος, ωστόσο νεότερες μαρτυρίες αναφέρουν 60 άτομα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, το ταξίδι τους ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες από το λιμάνι Αττάλεια Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία και το σκάφος τους σήμερα το βράδυ βρισκόταν σε δυσχερή θέση.
(Protothema – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα και αποτροπής αυξήσεων στα τρόφιμα ζητά ο Κ. Αρβανίτης
- Βραζιλία: Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου Μπολσονάρου – Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική
- Περού: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Μιράγιες
- Ν. Κεραμέως: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό – Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι
- Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων αιτήσεων ωφελούμενων εργαζομένων για τη νέα δράση κατάρτισης της ΔΥΠΑ
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας κατηγορεί τον Ισημερινό ότι βομβάρδισε παραμεθόριες περιοχές της χώρας
- Κ. Χατζηδάκης: 5,3 δισ. για περιβάλλον, στέγαση, μεταφορές – Ποιοι θα ωφεληθούν
- «Πολύ μεγάλος παίκτης» η Ρωσία – Τα γεγονότα αποκάλυψαν την πραγματικότητα
- Το Ισραήλ λέει πως θα βρει και θα εξουδετρερώσει τον Μοτζάμπα Χαμενεΐ
- Κι όμως, μια πολυεδρική επιφάνεια από χάλυβα μπορεί να γίνει λεία σφαίρα μέσα σε 6 δευτερόλεπτα (BINTEO)









