Κατά την επίσκεψή του, ο υπουργός περιηγήθηκε στους χώρους του ΠΡΟΚΕΚΑ, ενημερώθηκε αναλυτικά για τις διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης και είχε συναντήσεις με τους εργαζόμενους.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Πλεύρης δήλωσε: «Επισκέφθηκα σήμερα την Αμυγδαλέζα, όπου λειτουργεί το βασικό Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) της χώρας, ενόψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου. Με το νέο πλαίσιο, για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα οι επιλογές θα είναι δύο: φυλακή ή επιστροφή. Είναι κρίσιμο όλοι όσοι βρίσκονται στη δομή να ενημερώνονται πλήρως, ώστε να αυξηθούν οι επιστροφές».
«Στόχος μας είναι να επιταχύνουμε σημαντικά τις διαδικασίες επιστροφής, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα: όποιος βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει. Παράλληλα, είχα την ευκαιρία να συναντήσω το προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Αμυγδαλέζα. Δίνουν μια σπουδαία μάχη σε πολλούς τομείς, και ιδιαίτερα στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα συνεχίσει να συνδράμει ουσιαστικά στο έργο τους», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.
Η επίσκεψη εντάσσεται στην πρωτοβουλία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για επιθεώρηση δομών φιλοξενίας σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πλεύρης θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 21 Αυγούστου 2025, στη Σάμο.
Τον υπουργό συνόδευσαν ο ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής Μάνος Λογοθέτης και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου Μάριος Καλέας.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ουκρανία: Αρπάζουν τους νεαρούς άνδρες από τους δρόμους με συνοπτικές διαδικασίες, vid
- Συμπλοκή ανηλίκων στο λιμάνι Κιάτου – Τραυματίστηκε ένας 17χρονος
- Πρώην σύμβουλος του Τραμπ για Ιράν: «Θα κάνουμε ό,τι έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος 2.300 χρόνια πριν», vid
- Ρομποτικά σκυλιά προειδοποιούν τους κλέφτες…σε γειτονιές στην Ατλάντα! Viral ΒΙΝΤΕΟ
- ΕΒΕΠ: Σε οικονομικό μετασχηματισμό ο Περσικός Κόλπος – Ποιες οι επιπτώσεις του πολέμου
- Ο Ισπανός πρωθυπουργός τα βάζει ανοικτά με την ισραηλινή κυβέρνηση για τον Πανάγιο Τάφο
- Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών: «Θεωρούμε το Ουζμπεκιστάν στρατηγικό μας εταίρο»
- Μπλέικ Λάιβλι: Οι σπάνιες οικογενειακές στιγμές στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Συνελήφθη 42χρονος στη Θεσσαλονίκη – Απασχολούσε πολίτες ενώ τραβούσαν χρήματα από ΑΤΜ
- Δυναμική ελληνική παρουσία στον Μαραθώνιο της Σιτζιατζουάνγκ στην Κίνα









