Θα φέρουν χιλιάδες αλλοδαπούς εργάτες και στη βιομηχανία;; Πρόταση-«ΒΟΜΒΑ»

Δεκάδες χιλιάδες ελλείψεις καταγγέλλουν οι βιομήχανοι, τη στιγμή που η ανεργία (στα χαρτιά) κυμαίνεται στο 10%!!

Άμεση λύση στο θέμα έλλειψης εργατικών χεριών ζητούν οι Έλληνες βιομήχανοι εκπέμποντας «sos» προς την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την κατάσταση αυτή τη στιγμή στον κλάδο, υπάρχουν περί τις 90χιλ. κενές θέσεις εργασίας, ποσό πάρα πολύ μεγάλο που δημιουργεί προβλήματα εξεύρεσης προσωπικού στις βιομηχανίες.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ελλάδος, Λουκία Σαράντη, ζήτησε αυτά τα κενά να καλυφθούν από μετανάστες και πρόσφυγες κατά το πρότυπο του μηχανισμού που αναζητήθηκε για τον κλάδο της γεωργίας και του τουρισμού.

Θυμίζουμε πως η χώρα μας έχει συνάψει (και πρόκειται να συνάψει κι άλλες) διακρατικές συμφωνίες για την υποδοχή χιλιάδων εργατών γης από τρίτες χώρες.

Η ίδια υποστήριξε πως το μοντέλο για τις ψηφιακές πλατφόρμες για την εύρεση εργατών γης μπορεί να λειτουργήσει και για την ελληνική βιομηχανία η οποία υποφέρει από μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία είναι οι έλλειψη εργατικού δυναμικού, διοικητικού και τεχνικού, δηλαδή σε όλες τις βαθμίδες. Ακολουθεί το ενεργειακό και η αύξηση των επιτοκίων».

Αλλοδαποί επομένως και στη βιομηχανία μετά τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό!

Όλοι παραπονιούνται πως οι Έλληνες πολίτες, παρότι πολλές χιλιάδες δηλώνονται ως «άνεργοι», δεν πάνε να δουλέψουν ούτε στη βιομηχανία, ούτε στα χωράφια, ούτε στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Αντ’αυτού το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να…προτιμούνται εργατικά χέρια από χώρες όπως η Ινδία, η Αίγυπτος και η Γεωργία!!

intime photo αρχείου

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί