Παράνομοι μετανάστες απειλούν να κάψουν την ΔΕΗ – Σκηνές χάους στην Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεσηκωμός «μεταναστών» στο Αιγαίο με την Τουρκία να προκαλεί...

Πορεία από τον καταυλισμό της Μόριας προς τη Μυτιλήνη πραγματοποίησαν περισσότεροι από 2.000 παράνομοι μετανάστες από το Αφγανιστάν. Διμοιρίες των ΜΑΤ προσπαθούν να τους ανακόψουν.

Οι μουσουλμάνοι ανάβουν φωτιές σε χωράφια πλησίον της ΔΕΗ, με κίνδυνο να την κάψουν…

Ταυτόχρονα ενώ έγινε ρίψη δακρυγόνων, σύμφωνα με πληροφορίες του stonisi.gr, που αναφέρει ότι οι ΜΚΟ ετοιμάζουν για εκκένωση τον καταυλισμό Καρά Τεπέ εξαιτίας των χημικών.

Οι παράνομοι μετανάστες ζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, δικαιώματα και επιτάχυνση των διαδικασιών, ασχέτως αν είναι πρόσφυγες ή όχι, ενώ η αστυνομία έκανε προσπάθεια να ανακόψει την πορεία τους προς την Μυτιλήνη.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο, έγινε χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης όταν περίπου 500 διαδηλωτές διέφυγαν από τα στενά, ενώ 1500 έχουν μπλοκαριστεί από διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς η αστυνομία επιχειρεί να ανακόψει τους διαδηλωτές από το να φτάσουν στην Μυτιλήνη.

Οι περίπου 2.000 αιτούντες άσυλο που διαδηλώνουν, φώναζαν «Azadi- Azadi» (σ.σ. «ελευθερία»).

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, διατύπωσε υπόνοιες για υποκίνηση των σημερινών επεισοδίων στην Λέσβο.

«Οι ελληνικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα φύλαξης και ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης τέτοιων αντιδράσεων» επεσήμανε, σε γραπτή του δήλωση, στον απόηχο των εκτεταμένων επεισοδίων κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια.

Με πληροφορίες από το stonisi.gr, Αρχική ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί