• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι Συριζαίοι το έκαναν ξανά! «Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου η αποτροπή εισόδου αλλοδαπών» – Αναφορά και σε «κλιματικούς πρόσφυγες»

Οι Συριζαίοι το έκαναν ξανά! «Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου η αποτροπή εισόδου αλλοδαπών» – Αναφορά και σε «κλιματικούς πρόσφυγες»

Koumoundourou
Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό που εκθέτει ξανά την χώρα μας και δίνει «τροφή» στους εχθρούς του ελληνισμού.

Κριτική στο σύνολο τής προσφυγικής-μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το Τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος για την παρουσίαση των θέσεων για την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία.

Ουσιαστικά κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ξήλωμα» πρωτοβουλιών και προγραμμάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ενταξιακή πολιτική, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και σήμερα, αλλά και για υπονόμευση πολιτικών του που διατηρήθηκαν.

Μάλιστα οι Συριζαίοι, με πρωτοστάτη τον πρώην Υπουργό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Δημήτρη Βίτσα, μίλησαν μεταξύ άλλων για «κλιματικούς πρόσφυγες, για το πόσο παράνομο είναι η Ελλάδα να κάνει τα λεγόμενα «push-back» στο Αιγαίο καθώς επίσης και για την ένταξη των αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία.

Θυμίζουμε πως πριν από μερικές μέρες ήταν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, εκείνος που με ερώτησή του προς την Κομισιόν είχε καταγγείλει τη χώρα μας για τις επαναπροωθήσεις αλλοδαπών, σε μία κίνηση που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων (Δείτε ΕΔΩ).

Συγκεκριμένα διαβάζουμε τα εξής απίστευτα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο:

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, είπε πως μαζί με τον επίσης βουλευτή και πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα κατάφεραν να αναγνωριστεί από τους ομολόγους τους στην ΕΕ ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό έχει τρεις διαστάσεις:

.

  • Η εξωτερική διάσταση, ότι η προσφυγιά δεν πρόκειται να εκλείψει αν δεν εκλείψουν οι αιτίες της (συγκρούσεις, κλιματική αλλαγή, πολιτικές διώξεις, φτώχεια).
  • Η διάσταση των συνόρων, «αυτό που πρέπει να ισχύει είναι η Συνθήκη της Γενεύης και το Πρωτόκολλο της Ν. Υόρκης».
  • Η εσωτερική διάσταση, το πώς οργανώνεις και πώς βοηθάς ώστε τα δικαιώματα που έχουν οι πρόσφυγες να μπορούν να τα απολαμβάνουν. Ο κ. Βίτσας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αυτό προσπάθησαν να το λύσουν με τον κ. Μουζάλα όχι με στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά σε σπίτια και ειδικούς χώρους. Σημείωσε ότι 12.500 παιδιά πήγαν σχολείο με τη συμβολή και του υπουργείου Παιδείας («ενώ φέτος λένε ότι πάνε 7.500») και ότι είχαν πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες όλοι. «Το ΑΜΚΑ δεν ήταν ιδεοληψία, αλλά προστασία της δημόσιας υγείας, πέρασαν τόσα εκατομμύρια άνθρωποι από τη χώρα και δεν υπήρξε ούτε ένα πρόβλημα», σημείωσε ο πρώην γενικός γραμματέας Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Κλάπας. Ο κ. Βίτσας είπε ότι υπάρχουν ελπίδες στη γερμανική προεδρία, αλλά διατηρεί αμφιβολίες διαβάζοντας δηλώσεις όπως αυτές του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορτς Ζεεχόφερ.

.

«Η πολιτική της ΝΔ καταδικάζει τον ελληνικό λαό στο να είναι η “ασπίδα” της Ευρώπης αντί να είναι μια από τις πύλες εισόδου της Ευρώπης και να ληφθούν τα μέτρα που προβλέπει το διεθνές δίκαιο», υποστήριξε ο κ. Μουζάλας.

Είπε ότι «τα push back (απωθήσεις) είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου και είναι πολιτική που θα οδηγήσει τη χώρα σε διεθνείς κυρώσεις» και υποστήριξε πως το σχέδιο της σημερινής κυβέρνησης είναι «σύγκρουση και κοινωνικός αυτοματισμός». «Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί από την κυβέρνηση να εφαρμόσει το κράτος δικαίου», υπογράμμισε.

Ο κ. Κλάπας τόνισε προς τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου ότι η ένταξη είναι υποχρέωση των χωρών και δικαίωμα των προσφύγων, προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως παραχώρηση. Εξέφρασε τη θέση ότι «ο περιορισμός του δικαιώματος αυτού είναι η αρχή του περιορισμού και των δικαιωμάτων της κοινωνίας».

Όπως και ο κ. Μουζάλας, έτσι και ο κ. Κλάπας, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τις πλατείες αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της «αστεγείας» που σήμερα «το ξαναζούμε». Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ένα «επαρκές νομοθετικό πλαίσιο για την πρόσβαση των αιτούντων και των προσφύγων σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, πολιτικές που περιελήφθησαν στην εθνική στρατηγική για την ένταξη που αποτελεί σχεδιασμό ολιστικής και συμπεριληπτικής ενταξιακής πολιτικής».

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)