φτάνοντας περίπου τους 124.000 ανθρώπους, στον χαμηλότερο αριθμό από το 2013, σε μια πτώση που κατά κύριο λόγο οφείλεται στους περιορισμούς κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού που έχουν επιβληθεί από διάφορες χώρες, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Frontex.
Οι Σύροι παραμένουν η πιο συχνά αναφερόμενη υπηκοότητα όσων επιχείρησαν να διασχίσουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Ακολουθούν Μαροκινοί, Τυνήσιοι και Αλγερινοί.
Παρά την άνοδο στις αρχές του περασμένου έτους, η μεταναστευτική οδός της Ανατολικής Μεσογείου, προς της Ελλάδα, σημείωσε τελικά τη μεγαλύτερη πτώση στον αριθμό αφίξεων, πάνω από ¾ (-76%), σε περίπου 20.000 ανθρώπους.
Ο αριθμός των παράνομων διασυνοριακών διαβάσεων στην περιοχή της Δυτικής Μεσογείου μειώθηκε κατά 28%, σε περίπου 17.000.
Αντιθέτως, τα Κανάρια Νησιά γνώρισαν ρεκόρ αφίξεων αλλοδαπών στις ακτές τους το 2020, κυρίως λόγω μιας σημαντικής αύξησης τους τελευταίους τέσσερις μήνες του περασμένου έτους.
Συνολικά, περισσότερες από 22.600 παράνομες διασχίσεις συνόρων εντοπίστηκαν στη μεταναστευτική οδό της Δυτικής Αφρικής, οκτώ φορές ο αριθμός από το 2019. Αυτός ήταν ο υψηλότερος αριθμός από τότε που η Frontex άρχισε να συλλέγει δεδομένα, το 2009.
Περισσότεροι αλλοδαποί χρησιμοποίησαν επίσης τη διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου. Παρά την έντονη αύξηση των αναχωρήσεων από την Τυνησία, λίγο περισσότεροι παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή είχαν αναχωρήσει από τη Λιβύη.
Ο αριθμός των παράτυπων αλλοδαπών στην οδό των Δυτικών Βαλκανίων αυξήθηκε κατά πάνω από τα ¾ σε περίπου 27.000.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Δεν χρειάζονται μετρητά, δεν χρειάζονται κάρτα»: Γερμανός επαινεί τις πληρωμές QR της Ινδίας! vid
- Ν. Ανδρουλάκης στο TikTok: «Αυτό δεν είναι κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι αίθουσα αναμονής δικαστηρίου»
- Έλ. Ράπτη: Όσα λέει για «Νταντάδες της Γειτονιάς», «Σήμα Διαφορετικότητας», βία κατά των γυναικών και κοινωνική στέγαση
- Νέα ομοβροντία ιρανικών πυραύλων στη Χάιφα του Ισραήλ, vid
- Μ. Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Γουίτκοφ για την αποκλιμάκωση της κρίσης
- Μήνας “κλειδί” ο Απρίλιος για τα επιτόκια ΕΚΤ – Η κλιμάκωση του πολέμου αλλάζει τα δεδομένα
- “Γράφεται ιστορία”: Η NASA δημοσίευσε για πρώτη φορά εικόνα της λεκάνης Orientale της Σελήνης
- Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πύραυλο κρουζ με στόχο ισραηλινό πλοίο
- Εντυπωσιακές εικόνες στο Τέξας: Σχημάτισαν τον Εσταυρωμένο στον ουρανό – vid
- Πρώτη αντίδραση Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά τις παραιτήσεις Υπουργών









