Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης η διαδικασία απεγκλωβισμού 145 μεταναστών, που βρέθηκαν νωρίς το ίδιο πρωί σε νησίδα κοντά στα Μαράσια Έβρου.
Αρχικά δόθηκε σήμα από ΜΚΟ και έπειτα έσπευσαν όλες οι Αρχές για να υπάρξει ασφαλής μεταφορά των μεταναστών στο ελληνικό έδαφος πλέον.
Όπως διαπιστώθηκε τους μετανάστες μετέφεραν διακινητές από την τουρκική όχθη του Έβρου και τους άφησαν στην συγκεκριμένη νησίδα.
Στο συγκεκριμένο σημείο, είχαν φτάσει μετανάστες και την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση έγινε υπό την καθοδήγηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ Πασχάλη Συριτούδη με την συνδρομή δυνάμεων της Συνοριοφυλακής της Frontex, της ΕΜΑΚ , της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ερυθρού Σταυρού. Για την διάσωση χρησιμοποιήθηκαν τρεις βάρκες, δύο της αστυνομίας και μία της ΕΜΑΚ.
(Megatv – eurokinissi photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέο κάζο στη Βρετανία! Αποφυλάκισαν “κατά λάθος” κι άλλον αλλοδαπό
- Συνάντηση Γεραπετρίτη την Πέμπτη με την Kaja Kallas
- Δένδιας: Έχει προβλεφθεί η απόκτηση ενός αριθμού νέων μεταγωγικών αεροσκαφών
- Ποιούς χαρακτήρισε «καμικάζι» ο έξαλλος με το Shutdown Τραμπ;
- Αρχίζουν να παραδίνονται μαζικά οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Ποκρόφσκ, vid
- Παπαζάχος για σεισμό Ξάνθης: «Μέχρι στιγμής είναι ένας μεμονωμένος σεισμός»
- Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του
- Λιθουανία: Έπιασαν τα… φτυάρια για την κατασκευή εργοστασίου που θα παράγει όπλα για το ΝΑΤΟ, vid
- Αττική: Ματαιώθηκε η δεύτερη ημέρα απεργίας στα ταξί
- Εντολή Πούτιν για τις πυρηνικές δοκιμές! «Οι ΗΠΑ έκαναν ασκήσεις για πυρηνικό πλήγμα στη Ρωσία», vid









