Στον “αέρα” του Mega μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, αναφερόμενος στις ροές αλλοδαπών στη χώρα μας και στις νέες επιδιώξεις με Τουρκία.
Πολύ γρήγορα όμως η κουβέντα πήγε και στην αγορά εργασίας, με τον νέο αρμόδιο Υπουργό να τονίζει πως «για το καλό της ελληνικής κοινωνίας» χρειάζεται να φέρουμε νέα εργατικά χέρια από το εξωτερικό.
«Για να συνεχίσουμε (σ.σ. τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης) χρειαζόμαστε νέες εισροές στην αγορά εργασίας σε πολλούς τομείς. Στην αγορά εργασίας έχουμε ελλείψεις και θα πρέπει να φέρουμε περισσότερους νέους και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ηλικιωμένους, Έλληνες του εξωτερικού και βεβαίως, όπως κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, στοχευμένα σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η γεωργία, η σίτιση, ο τουρισμός και η υψηλή τεχνολογία, μία νόμιμη, λελογισμένη και ελεγχόμενη εποχική μετανάστευση».
Δεν θα καθορίζουν οι εγκληματίες και οι λαθρέμποροι το ποιος θα μπαίνει στη χώρα, θα το αποφασίζει η ελληνική πολιτεία. Η νόμιμη μετανάστευση, ελεγχόμενη, με κανόνες, με βάση την ελληνική κοινωνία και οικονομία είναι προϋπόθεση για να συνεχιστεί αυτή η οικονομική μεγέθυνση. Είναι για το καλό της ελληνικής κοινωνίας».
Θυμίζουμε πως επί θητείας Νότη Μηταράκη, το ελληνικό κράτος προέβη σε διμερείς συμφωνίες για την εισροή εργατικών χεριών από Αίγυπτο και Μπανγκλαντές.
Ακούστε τι είπε για το επίμαχο ζήτημα:
Δ. Καιρίδης: Δε θα καθορίζουν οι εγκληματίες και οι λαθρέμποροι το ποιοι θα μπαίνουν στη χώρα, αλλά η ελληνική πολιτεία pic.twitter.com/W6ASN9wcUG
— ΕΛΛΑΔΑ 24 (@ellada24) July 6, 2023
eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες σε Θεσσαλία και Ήπειρο – Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων
- Συνεχίζονται τα αγροτικά μπλόκα στην ηπειρωτική Ελλάδα – Ανυποχώρητοι οι αγρότες
- Το Κρεμλίνο χαμηλώνει τις προσδοκίες για τις συνομιλίες που γίνονται στις ΗΠΑ για το ουκρανικό
- «Melania»: Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας στο πλευρό της Μελάνια Τραμπ στο νέο ντοκιμαντέρ της, vid
- Δίπλα-δίπλα με τον Μπουρλά της Pfizer ο Γεωργιάδης στις ΗΠΑ
- Πώς «ακούγονται» το Δέλτα του Αξιού και η λίμνη Ορεστιάδα; Ερευνητικό έργο καταγράφει τα ηχοτοπία τους
- Χανιά: Συνελήφθη 48χρονος για παραβάσεις που αφορούν έκθεση ανήλικων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ
- Θεσσαλονίκη: 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών για πρώτη φορά
- Γάζα: Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Γουίτκοφ βλέπει «πρόοδο» στην εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ
- Τι έγραψε ο Μητσοτάκης για προϋπολογισμό 2026, στεγαστικό, τεχνητή νοημοσύνη και μπλόκα









