Διαψεύδει ο Καιρίδης: Δεν υπάρχει συμφωνία με τις ΗΠΑ για την επανεγκατάσταση μεταναστών στην Ελλάδα

Σχολιάζοντας διάφορα δημοσιεύματα που άρχισαν να κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, ο Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου έγραψε τα εξής:

«Το ρεπορτάζ του CBS είναι ανακριβές. Δεν υπάρχει ούτε συμφωνία, ούτε αίτημα από τις ΗΠΑ για την επανεγκατάσταση νόμιμων μεταναστών στην Ελλάδα.

Η ελληνική μεταναστευτική πολιτική είναι ξεκάθαρη και αποδίδει, παρά τις διεθνείς δυσκολίες. Προστασία συνόρων και καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και, ταυτόχρονα, διμερείς συμφωνίες εργασιακής κινητικότητας με φίλες χώρες για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας και προσέλκυση ταλέντων για την ανάδειξη της χώρας σε διεθνές ερευνητικό και τεχνολογικό κέντρο.

Η πολιτική μας φέρνει αποτελέσματα, όπως αποτυπώνεται στη χαμηλή πληρότητα του εθνικού συστήματος υποδοχής και ταυτοποίησης, ιδίως στις δομές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, και την επιτυχία του προγράμματος διευκόλυνσης των ταξιδιωτικών θεωρήσεων για τους νόμιμους Τούρκους επισκέπτες εκεί, ως αποτέλεσμα της αυξημένης μας αξιοπιστίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

https://twitter.com/DimKairidis/status/1796467016473227431

απεμπε-EPA-EFE photo αρχείου

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί