«Αρχίζουμε και βλέπουμε εικόνες 2015»: SOS από νησιώτες για το μεταναστευτικό

«Θα είναι καταστροφικό αυτό».

Ο δημοσογράφος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Συνάνης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα προβλήματα που υπάρχουν σε Λέσβο, Σάμο και Χίο, αλλα και για την υποψηφιότητά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.


Ο Γιάννης Συνάνης μίλησε για τα προβλήματα που μαστίζουν τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

«Χαμογελάω αλλά πίσω από το χαμόγελο βρίσκεται μία οργή γιατί αρχίζουμε και βλέπουμε εικόνες στο νησί μας, την Λέσβο, που θυμίζουν το 2015. Το ζούμε χρόνια τώρα αυτό το πρόβλημα.

Στο Καρά Τεπέ είχε μειωθεί ο αριθμός των φιλοξενουμένων μεταναστών είχε φτάσει τους 1.500, τώρα, κινδυνεύει να φτάσει τον φραγμό των 5.000. Θα είναι καταστροφικό αυτό, για τη Λέσβο και όλα τα νησιά γιατί η φετινή τουριστική σεζόν ήταν η καλύτερη της τελευταίας 20ετίας», ανέφερε αρχικά.

«Τώρα υπογράφουν συμβόλαια οι ξενοδόχοι για του χρόνου. Το 2016 ζήσαμε να έχουμε 30.000 μετανάστες μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης και ο πληθυσμός της πόλης είναι περίπου 25.000. οι μετανάστες ήταν παραπάνω από τους μόνιμους κατοίκους του νησιού.

Έρχεται τώρα το υπουργικό συμβούλιο να στηρίξει την υποψηφιότητα της ΝΔ, χωρίς να τους νοιάζει τι γίνεται με τις ροές που υποφέρουν. Σάμος, Χίος, Λέσβος έχουν μεγάλο πρόβλημα, η κυβέρνηση πρέπει να βάλει φρένο στις μεταναστευτικές ροές αλλιώς θα γυριστούμε πίσω στο 2016. Είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και ελπίζω να πάμε καλά», συμπλήρωσε ο κ. Συνάνης.

(megatv – intime photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί