ΠΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΙΣΗΜΗ! Γιατρός απέκλειε ανεμβολίαστους ασθενείς στον Κάλαμο

Η Κοινότητα Καλάμου - Αγίων Αποστόλων παραχώρησε πριν από καιρό έναν χώρο στη γιατρό Ανθή Σαρηγιώργη, παθολόγο, προκειμένου να τον λειτουργήσει ως ιδιωτικό ιατρείο το οποίο θα παρείχε υπηρεσίες στην κοινότητα. Στόχος ήταν η λειτουργία με πολύ χαμηλό κόστος για τους δημότες ενός ιατρείου που θα εξυπηρετούσε τοπικά τους πολίτες ώστε να μην αναγκάζονται να μετακινούνται προς το Καπανδρίτι όπου υπάρχει Κέντρο Υγείας.

Επειδή ο χώρος αυτός είναι κοινοτικός και άρα δεν υπάρχει καταβολή ενοικίου, η γιατρός που ανέλαβε να «τρέξει» τη δομή θα ζητούσε πολύ χαμηλά ποσά από τους δημότες ως αμοιβή για τις υπηρεσίες της. Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η συμφωνία.

Όπως πληροφορούν οι κάτοικοι Καλάμου, στην αρχή και για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και στην περίοδο της Πανδημίας, η γιατρός Ανθή Σαρηγιώργη εξυπηρετούσε χωρίς προβλήματα τους δημότες. Εξέταζε τους πάντες χωρίς προβλήματα και εξαιρέσεις. Όμως το τελευταίο διάστημα ανάρτησε ανακοίνωση στην είσοδο του ιατρείου πληροφορώντας τους δημότες πως:

α) Δεν δέχεται ανεμβολίαστους.

β) Δεν γίνονται εξετάσεις ασθενών.

γ) Δεν γίνονται τεστ (σ.σ.: rapid προφανώς).

δ) Δεν δέχεται να εξετάσει ασθενείς με συμπτώματα κορωνοϊού ή που ήδη νοσούν από κορωνοϊό.

Δείτε την ανακοίνωση που θυροκολλήθηκε στην είσοδο του ιατρείου: 

Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν στη «Ζούγκλα» τα όσα συμβαίνουν με το κοινοτικό ιατρείο. Το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ επιβεβαίωσε τις καταγγελίες. Η γιατρός Ανθή Σαρηγιώργη ξεκάθαρα και διά ζώσης ενημερώνει όποιον της τηλεφωνεί για να κλείσει ραντεβού πως δεν δέχεται να εξετάσει ανεμβολίαστους πολίτες.

Το απόγευμα της Τετάρτης η Ανθή Σαρηγιώργη θυροκόλλησε μια νέα ανακοίνωση στο ιατρείο με αλλαγμένες και την πρώτη και τη δεύτερη παράγραφο του κειμένου. Συμπληρώνει λοιπόν η γιατρός στην πρώτη παράγραφο «ή με πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου τριμήνου ή αρνητικό μοριακό έλεγχο 72 ωρών αποκλειστικά». Στη δεύτερη παράγραφο «Δεν πρέπει να προσέρχονται ασθενείς με συμπτώματα νόσου Covid στο ιατρείο. Δεν εξετάζονται ασθενείς. Δεν γίνονται τεστ». Προστέθηκε δηλαδή το εδάφιο που ξεκαθαρίζει πως στο ιατρείο δεν πρέπει να προσέρχονται ασθενείς με Covid. Διερωτάται δηλαδή ο πολίτης σε τι χρησιμεύει αυτό το κοινοτικό ιατρείο το οποίο δεν εξετάζει, δεν κάνει τεστ και δεν δέχεται ασθενείς με συμπτώματα Covid σε περίοδο Πανδημίας.

Δείτε τη 2η θυροκολλημένη ανακοίνωση: 

ΠΗΓΗ: zougla. gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί