Πόσο πιθανές είναι οι τρίτες κάλπες μέσα στα…μπάνια του λαού;

Τα επικρατέστερα σενάρια και οι ημερομηνίες...

Μπορεί το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαϊου να είχε ξεκάθαρο νικητή και μάλιστα με διαφορά, ωστόσο τίποτα δεν είναι δεδομένο σε ό,τι αφορά την κυβερνησιμότητα της χώρας.

Όπως λένε και ξαναλένε οι εκπρόσωποι των μεγάλων κομμάτων, οι κάλπες είναι άδειες ήδη από την επομένη των εκλογών και πλέον η επόμενη εκλογική μάχη θα δοθεί υπό καθεστώς ενισχυμένης αναλογικής.

Ωστόσο παρά το ποσοστό αυτοδυναμίας (40,07%) που πήρε η ΝΔ, τα σενάρια για τρίτες κάλπες δίνουν και παίρνουν.

Οι χθεσινές δηλώσεις Βορίδη για «υποχρεωτικές τρίτες κάλπες αν η ΝΔ δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία» προκάλεσαν νέες “τρικυμίες” και δείχνουν την στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αυτοδυναμία ή…ακυβερνησία και τρίτες κάλπες» είναι εν ολίγοις το σύνθημα με το οποίο πηγαίνει στις κάλπες της 25ης Ιουνίου η ΝΔ.

Στην συνέντευξη δημοσιεύτηκε σήμερα στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.

Με το παραπάνω ως δεδομένο και εφόσον η ΝΔ συγκεντρώσει σε μία επτακομματική Βουλή κάτω από 39%, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες!

Κανονικά οι επικρατέστερες ημερομηνίες θα ήταν στην «καρδιά» του Αυγούστου (6 ή 13), ωστόσο υπό τον φόβο τεράστιας αποχής εν μέσω θέρους, ίσως πάνε στην πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Από εκεί κει πέρα κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ακολουθήσει και ποιά θα είναι η συμπεριφορά πολιτών, και κομμάτων…

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί