Πολίτης που “συνέλαβε” μετανάστες: «Επιχειρούσαν να πυροδοτήσουν εμπρηστικούς μηχανισμούς»!

Διαβάστε τι ισχυρίζεται...

Ότι τους έπιασε επ’αυτοφώρω να επιχειρούν να βάλουν νέες πυρκαγιές μέσα σε αστικό ιστό ισχυρίζεται ο κάτοικος Έβρου που “συνέλαβε” ομάδα παράτυπων μεταναστών χθες Τρίτη.

Ο αλβανικής καταγωγής τοπικός επιχειρηματίας έδωσε τη δική του απάντηση μέσω του δικηγόρου του, ισχυριζόμενος πως απέτρεψε μετανάστες να βάλουν νέες φωτιές, σεβόμενος παράλληλα τη ζωή τους.

Θυμίζουμε πως οι εικόνες με τους κλεισμένους μέσα σε όχημα μετανάστες κάνουν από χθες τον γύρω του διαδικτύου.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που τον δείχνει να έχει κλείσει σε τρέιλερ 13 αλλοδαπούς.

Ακολουθεί η δήλωση του δικηγόρου του:

Αναφορικά με το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στις 22-08-23 και στο οποίο ενεπλάκη ο εντολέας μου Τ.A. ως ιδιοκτήτης του οχήματος , πέραν των εξηγήσεων που έδωσε ήδη στις Αρχές , οφείλονται και εξηγήσεις στην κοινωνία, δεδομένου ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν γίνει αποδέκτες απειλών και ύβρεων.

Κατά την τέταρτη μέρα των πυρκαγιών που πλήττουν την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε από τον ανωτέρω πληθώρα εμπρηστικών μηχανισμών εντός του αστικού ιστού σε κατοικημένη περιοχή και συγκεκριμένα στην Ν. Χιλή και λίγα μόλις μέτρα από την οικογενειακή επιχείρηση του ανωτέρω, στην οποία διαμένει και η εξαμελής οικογένειά του.

Πλησίον των εμπρηστικών μηχανισμών εντόπισε επ΄αυτοφόρω όμαδα μη νομίμων μεταναστών να επιχείρει να τους πυροδοτήσει.

Άμεσα ασκώντας το νόμιμο δικαίωμα του κατ΄ άρθρο 275 ΚΠΔ , πρόεβη σε αποτροπή και
σύλληψη της εγκληματικής ομάδας η οποια έφερε όπλα και κάλεσε ΑΜΕΣΩΣ τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να πρόβουν στις νόμιμες ενέργειες.
Κατά το χρονικό διάστημα που αναμένονταν οι αστυνομικές άρχες , σεβόμενος την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια , παρείχε σε όλους πόσιμο νερό.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ άσκησε λεκτική ή σωματική βία κατά αυτών .
ΟΥΔΕΠΟΤΕ έφερε όπλο.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ κάλεσε συμπολιτές να προβούν σε παρανομές ενέργειες.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ οδηγήθηκε στις ενέργειες του από ρατσιστικά κίνητρα.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ επιχείρησε να υποκαταστήσει τις Ελληνικές Αρχές.

Αντίθετα καθοδηγούμενος από αίσθημα ευθύνης απένταντι στις ανθρωπίνες ζωές και περιουσίες που κατακαίγονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή συνεπεία εμπρηστικών συμοπεριφορών, προέβη στις νόμιμες ενέργειες αποτροπής και περιορισμού εγκληματικών συμπεριφορών , όπως οφειλεί να κάνει κάθε πολίτης που έρχεται αντιμέτωπος με τέλεση αυτόφωρων αδικημάτων τα οποία απειλούν και πλήττουν άμεσα την ανθρώπινη ζωή και περιουσία.

Στις ίδιες δε ενέργειες θα προέβαινε ανεξάρτητα από την εθνικότητα των εγκληματιών»

eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί