Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο και οι μέγιστες τιμές της κατά τόπους αναμένεται να φτάσει στους 40-41 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ.
Στις περιοχές όπου προβλέπεται να επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες, η Πολιτική Προστασία εφιστά σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.
Πιο αναλυτικά, συνιστά στους πολίτες:
- Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
- Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα, από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
- Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
- Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστά η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας για τα μωρά, τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες
Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας
Στην Αττική, οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη, όταν το θερμόμετρο θα φτάσει τους 38-39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φτάσει:
Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας:
Την Τετάρτη (22-06-2022) τους 35-37 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38-39 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη (23-06-2022) τους 36-39 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία τους 40-41 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή (24-06-2022) και το Σάββατο (25-06-2022) η θερμοκρασία θα πέσει κατά 2-3 βαθμούς και η μέγιστη τιμή θα φθάσει στα κεντρικά και τα νότια τους 37-38 βαθμούς, ενώ στα
βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 34-35 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή (26-06-2022) προβλέπεται από τα δυτικά νέα άνοδος της θερμοκρασίας.
Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές:
Το τριήμερο Τετάρτης – Παρασκευής τους 33-35 βαθμούς, με εξαίρεση τις Κυκλάδες, όπου δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο και την Κυριακή η θερμοκρασία στα νησιά του Αιγαίου θα πέσει κατά 2-3 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου την Κυριακή θα παρουσιάσει άνοδο.
Τέλος, την Πέμπτη (23-06-2022) από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν στη Θράκη και τη Μακεδονία κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται και από ισχυρούς ανέμους.
lifo/ photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Ζελένσκι εκτοξεύει απειλές κατά της Λευκορωσίας, συμμάχου του Πούτιν
- Καιρός σήμερα: Πτώση της θερμοκρασίας, ισχυροί άνεμοι και συννεφιά – Πού θα βρέξει
- Λαβρόφ σε παιδί που ζήτησε δώρο υδρόγειο: «Περίμενε μέχρι να χαράξουμε τα σύνορα», vid
- Ο ουρανός της Αθήνας φώτισε με 3.000 φαναράκια για τη «Νύχτα των Ευχών» – ΦΩΤΟ
- Σκηνές τρόμου στη Γαλλία: Νεαρός άνδρας μαχαίρωσε τρεις γυναίκες σε σταθμούς του μετρό στο Παρίσι
- Συναγερμός και κλείσιμο αεροδρομίων στην Πολωνία λόγω… ρωσικών πληγμάτων
- Πέθανε ο Πέρι Μπαμόντε του συγκροτήματος “The Cure” σε ηλικία 65 ετών
- Μεσανατολικό: Νοσοκομείο της Γάζας διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του λόγω έλλειψης καυσίμων
- Χρέος: Τα μνημόνια της προηγούμενης δεκαετίας θα πληρώνει για καιρό ακόμα η Ελλάδα
- Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα έπαιζε αυτόν τον ρόλο στην Οδύσσεια
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΡΕΥΜΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΕΤΡΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
VOUCHER
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ









