ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από νέο σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς στην Θεσσαλονίκη

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Ομάδα Ρομά επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ομάδας Ζ που επιχείρησαν να συλλάβουν άτομα τα οποία πετούσαν πέτρες κατά περιπολικών.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 12:40, στην οδό Λαγκαδά, 200 μέτρα μετά την αερογέφυρα της Σταυρούπολης.

Πριν τα μεσάνυχτα, οικογένειες τσιγγάνων που διαμένουν στην περιοχή των Ανθοκήπων έστησαν οδοφράγματα και στα δύο ρεύματα της οδού Λαγκαδά, διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Μία ομάδα πέντε ανήλικων Ρομά απομακρύνθηκε από το σημείο που βρίσκονταν οι διαμαρτυρόμενοι και επιτέθηκε σε περιπολικά στην αερογέφυρα της Σταυρούπολης. Εκείνη τη στιγμή δόθηκε εντολή σε δικυκλιστές της ομάδας Ζ να επέμβουν για να συλλάβουν τους ανήλικους.


Οι ανήλικοι έτρεξαν προς το οδόφραγμα για να γλιτώσουν τη σύλληψη. Οι διαμαρτυρόμενοι τσιγγάνοι, βλέποντας την κίνηση των αστυνομικών, τους επιτέθηκαν για να αποτρέψουν τη σύλληψη των τσιγγανόπουλων. Η ομάδα των δικυκλιστών δέχτηκε βροχή από πέτρες και μάρμαρα.

Λίγη ώρα αργότερα έγινε επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ και ο δρόμος παραδόθηκε στην κυκλοφορία.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

(Από thestival – φωτο:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί