Κατά πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα 22 ετών, ο οποίος έχει ήδη οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθεί το αίτημα έκδοσής του στη Γερμανία.
Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, άγνωστοι συνεργοί του καλούσαν ανυποψίαστους Γερμανούς πολίτες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και ισχυρίζονταν δήθεν ότι κινδυνεύουν να πέσουν θύματα διαρρηκτών. Προκειμένου δε, να τύχουν αστυνομικής προστασίας θα έπρεπε να παραδώσουν χρήματα, τιμαλφή και κοσμήματα που τυχόν διέθεταν για να τα φυλάξουν.
Οι γερμανικές αρχές τον εμπλέκουν σε δύο περιπτώσεις απάτης, μία σε απόπειρα και μία τετελεσμένη, η δεύτερη με ζημιά ύψους 24.000 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς φέρεται να συντόνιζε αυτούς που καλούσαν και μια γυναίκα που είχε το ρόλο του «εισπράκτορα».
Ο εκζητούμενος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες και παραμένει υπό κράτηση ενόψει του γερμανικού αιτήματος έκδοσης, φαίνεται να βρισκόταν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, αιτούμενος άσυλο.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυρανάκης: Η αποψίλωση των τρόλεϊ θα είναι σταδιακή – Δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας
- Ούγγρος ΥΠΕΞ: «Θα διασφαλίσουμε ότι ο Πούτιν μπορεί να εισέλθει στην Ουγγαρία», vid
- Ο Τραμπ είπε πως αναμένει διεύρυνση των Συμφωνιών του Αβραάμ
- Π. Γερουλάνος: Η αγροτική παραγωγή μαραζώνει και καταστρέφεται
- Ουκρανοί δίνουν μάχη κατά στρατιωτικών που θέλουν να επιστρατεύσουν κόσμο, vid
- Τραμπ: Ο Μπάιντεν ξεκινούσε πολέμους γιατί ήταν ηλίθιος, vid
- Αγωνία για την Μπριζίτ Μπαρντό: Υποβλήθηκε σε επέμβαση για “σοβαρή ασθένεια” – «Ανησυχητική» η κατάστασή της
- Ο Δήμος Αθηναίων στη μάχη της πρόληψης και της ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού
- Συνελήφθη 31χρονος, που στρατολογούσε ανήλικα κορίτσια για να κλέβουν τσάντες
- Πείτε αντίο στα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα – Η ιδέα που κατακλύζει την Ευρώπη, vid