Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 41χρονος που έπεισε 14χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες

Ένας 41χρονος είχε καταφέρει και είχε πείσει μια μικρή μαθήτρια, μόλις 14 ετών, να του στείλει φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου μέσω διαδικτύου.

Ο άνδρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών, με τριετή αναστολή από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται πως στην κατοχή του βρέθηκαν φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου από 14χρονη μαθήτρια, την οποία είχε γνωρίσει μέσω διαδικτύου.

Κρίθηκε ένοχος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, δια του διαδικτύου, με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών – του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2011, όταν ο κατηγορούμενος γνώρισε τη 14χρονη (τότε) μαθήτρια γυμνασίου, σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η γνωριμία εξελίχθηκε σε προσωπική επικοινωνία, είτε με μηνύματα είτε τηλεφωνικά. Κατά την ίδια δικογραφία, δύο μήνες μετά την έναρξη των συνομιλιών τους, ο 41χρονος ζήτησε από την ανήλικη να του αποστείλει φωτογραφίες στις οποίες απεικονιζόταν γυμνή και σε συγκεκριμένες πόζες. Εκείνη πείστηκε και του έστειλε φωτογραφίες.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν ένα χρόνο αργότερα, η ανήλικη έφυγε κρυφά από το σπίτι της στην Αιτωλοακαρνανία για να τον συναντήσει στη Θεσσαλονίκη. Καθώς, όμως, είχε λάθος διεύθυνση, το κοριτσάκι περιπλανήθηκε δύο 24ωρα στην πόλη, μέχρι που ήρθε σε επικοινωνία ο πατέρας της με τον κατηγορούμενο και την αναζήτησαν στην πόλη μέχρι που την εντόπισαν.

«Μου παρουσιάστηκε ως 25χρονος», κατέθεσε – μεταξύ άλλων – η παθούσα, (25 ετών σήμερα), στο δικαστήριο. Ο ίδιος, στην απολογία του, ανέφερε ότι δεν γνώριζε την πραγματική της ηλικία, θεωρώντας ότι επρόκειτο για μεγαλύτερης ηλικίας κοπέλα. Απολογήθηκε δε, ότι σήμερα ζει και εργάζεται στη Γερμανία.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος ενόψει του Εφετείου.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pexels)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί