• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρωτοσέλιδο στην BILD η πρόταση Μητσοτάκη «Έρχεται το διαβατήριο για την κανονική ζωή;» ΒΙΝΤΕΟ

Πρωτοσέλιδο στην BILD η πρόταση Μητσοτάκη «Έρχεται το διαβατήριο για την κανονική ζωή;» ΒΙΝΤΕΟ

Ποιός το περίμενε... Η Ελλάδα την πρωτιά!

Ποιος να περίμενε αυτή την Ελληνική… πρωτιά!!! Τον γύρο του κόσμου κάνει η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, προκειμένου να υπάρξει επανέναρξη της κυκλοφορίας προσώπων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ αλλά και τρίτων χωρών, κάτι που δεν αποκλείεται να αποτελέσει τον προπομπό και για άλλα ανάλογα μέτρα εντός κοινωνιών.

Μάλιστα η γερμανική ιστοσελίδα Bild κάνει εκτενή αναφορά στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας ως τίτλο «Έρχεται το διαβατήριο για την κανονική ζωή;».

Μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας στην Αθήνα Λιάνας Σπυροπούλου και του δημοσιογράφου Albert Link σημειώνει:

«Η εν λόγω απόφαση συγκαταλέγεται στις πιο δύσκολες που θα πρέπει να λάβει η ΕΕ το 2021! Θα πρέπει όλοι όσοι μπορούν να αποδείξουν πως έχουν εμβολιαστεί επιτυχώς κατά του κορωνοϊού να απαλλαγούν άμεσα από περιορισμούς, όπως σε σχέση με την ελευθερία των ταξιδιών; Θα πρέπει να υπάρχει γι’ αυτό ενιαίο πιστοποιητικό της ΕΕ που να επιταχύνει την επιστροφή στην κανονικότητα (π.χ. και τις επισκέψεις σε εστιατόρια, συναυλίες, γήπεδα…), το οποίο ως εκ τούτου εδώ και καιρό είναι γνωστό στη λαϊκή γλώσσα ως “διαβατήριο για την φυσιολογική ζωή”;».

Όπως σχολιάζεται, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαφώς υπέρ, και γι’ αυτό το λόγο απέστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία μάλιστα βρίσκεται στην διάθεση της γερμανικής εφημερίδας.

Αντίγραφο δε της επιστολής με ημερομηνία 12 Ιανουαρίου εστάλη και στους άλλους 26 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ. Φοβερό;;; Κάνουμε την αρχή!!!

Στην επιστολή προς την «liebe Ursula», αναφέρεται πως είναι «επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί από την Ε.Ε. μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη – μέλη».