• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ποιο ‘Πάσχα στο χωριό’; ‘Κι άλλα μέτρα έχουμε στο τραπέζι’ είπε ο Βατόπουλος! (vid)

Ποιο ‘Πάσχα στο χωριό’; ‘Κι άλλα μέτρα έχουμε στο τραπέζι’ είπε ο Βατόπουλος! (vid)

pasxa pexels
Από ότι φαίνεται έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας παρά τις ελπίδες και την υπομονή που μας συστήνουν συνεχώς οι ειδικοί.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα εκτός από την παράταση του lockdown της Αττικής άφησε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας σε εκπομπή του Αντ1.

Συγκεκριμένα ο κ. Βατόπουλος, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει σήμερα, όταν ρωτήθηκε αν η παράταση μπορεί να συνοδεύεται από νέα μέτρα δεν το απέκλεισε απαντώντας «στο τραπέζι υπάρχουν πολλά πράγματα έτσι κι αλλιώς».

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι πολλά τα κρούσματα ακόμα, το σύστημα υγείας πιέζεται και πολλές περιοχές της Ελλάδας εμφανίζονται στο κόκκινο όπως η Αρκαδία».

Αυτό σημαίνει ότι «έχουμε μια πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχουμε, ωστόσο, τα μεγέθη που περιμέναμε όσον αφορά τα κρούσματα, έχουμε τις μεταλλάξεις που εξαπλώνονται και έχουμε και τον εμβολιασμό που προχωράει».

Τόνισε επίσης ότι «θέλουμε να ελαττωθούν τα κρούσματα, τουλάχιστον δεν έχουμε ραγδαία αύξηση, γι’ αυτό επιμένουμε να ζητάμε εφαρμογή των μέτρων».

«Για μένα το βασικό είναι οι εμβολιασμοί, πρέπει να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να λυθεί το παγκόσμιο πρόβλημα με τη διανομή» συμπλήρωσε ο κ. Βατόπουλος.

Όσο για το “Πάσχα στο χωριό” είπε πως δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις και ότι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και από το να εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

photo pexels