Εκτίναξη του πληθωρισμού στο 3,4% τον Οκτώβριο από 2,2% τον Σεπτέμβριο με αιχμή την αύξηση του ενεργειακού κόστους αλλά και με αυξήσεις των τιμών των τροφίμων και ευρύτερα στην οικονομία, ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στις τιμές του φυσικού αερίου, οι οποίες είναι υπερδιπλάσιες σε σχέση με τον περυσινό Οκτώβριο (132%), του ρεύματος (18,9%), των καυσίμων – λιπαντικών (22,3%), του ελαιόλαδου (22,1%), του αρνιού και κατσικιού (16,3%), των νωπών λαχανικών (9,3%) , των αεροπορικών εισιτηρίων (30%) και των ξενοδοχείων (10%).
Σημειώνεται ότι η Eurostat είχε εκτιμήσει, με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε στην Ελλάδα στο 3% από 1,9% τον Σεπτέμβριο, ενώ για την Ευρωζώνη η εκτίμησή της είναι ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 4,1% από 3%, αντίστοιχα.
(imerisia. gr / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η 24χρονη Γιαπωνέζα που δάκρυσε παίζοντας Σοπέν σε διεθνή διαγωνισμό πιάνου – Δείτε βίντεο
- Θεσ/νίκη: «Ο δημόσιος χώρος θα προστατευτεί με κάθε κόστος» δήλωσε ο δήμαρχος για τα περιστατικά βανδαλισμών
- Η Γαλλική Ακαδημία βράβευσε την Μιμή Ντενίση: «Όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο, δάκρυσα», vid
- Και τώρα Ρωσία! Ποιό το κλίμα στην Μόσχα για όσα συνέβησαν στην Αίγυπτο και για τα άλλα που έρχονται
- Εξελίξεις στην Eurovision: Ματαιώθηκε η ψηφοφορία του Νοεμβρίου για τη συμμετοχή του Ισραήλ
- Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε κίονας με αρχαίο γλυπτό ανθρώπου 12.000 ετών στην Ανατολία
- Η Ρωσία εκφράζει ανησυχία σχετικά με τις εχθροπραξίες στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν
- Νέα δημοσκόπηση: Τι γίνεται με τα ποσοστά των κομμάτων
- Μέση Ανατολή: Υπέρ της λύσης δύο κρατών είναι ο Σίσι
- Του είπαν ότι σταματάει η τηλεργασία και παραιτήθηκε επιτόπου… Η απίστευτη αντίδραση υπαλλήλου