Εκτίναξη του πληθωρισμού στο 3,4% τον Οκτώβριο από 2,2% τον Σεπτέμβριο με αιχμή την αύξηση του ενεργειακού κόστους αλλά και με αυξήσεις των τιμών των τροφίμων και ευρύτερα στην οικονομία, ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στις τιμές του φυσικού αερίου, οι οποίες είναι υπερδιπλάσιες σε σχέση με τον περυσινό Οκτώβριο (132%), του ρεύματος (18,9%), των καυσίμων – λιπαντικών (22,3%), του ελαιόλαδου (22,1%), του αρνιού και κατσικιού (16,3%), των νωπών λαχανικών (9,3%) , των αεροπορικών εισιτηρίων (30%) και των ξενοδοχείων (10%).
Σημειώνεται ότι η Eurostat είχε εκτιμήσει, με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε στην Ελλάδα στο 3% από 1,9% τον Σεπτέμβριο, ενώ για την Ευρωζώνη η εκτίμησή της είναι ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 4,1% από 3%, αντίστοιχα.
(imerisia. gr / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καλαμαριά: Νέα δεδομένα για την άγρια δολοφονία του 20χρονου στη μέση του δρόμου
- Δείτε πώς παίζει με την σκιά…στον τοίχο! ΒΙΝΤΕΟ
- Αποκάλυψη για τον Ήλιο: Δεν βρίσκεται στη θέση του τυχαία, λένε ερευνητές
- Συνεχίζονται τα ισραηλινά πλήγματα σε πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν, vid
- Νερό από τον αέρα: Στα σκαριά τεχνολογία που φιλοδοξεί να λύσει το πρόβλημα της πρόσβασης σε πόσιμο νερό
- Βαθμολογία UEFA: Οι νίκες ΠΑΟ και ΑΕΚ στην Ευρώπη φέρνουν την Ελλάδα πιο κοντά στην 10η θέση
- Ραγδαίες εξελίξεις με την ρωσική ενέργεια εν μέσω της «μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης στον κόσμο»
- Οι ΗΠΑ αρχίζουν έρευνα σε βάρος 60 χωρών για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές
- Μετά τον άτλαντα των οργάνων του ανθρωπίνου σώματος, ήρθε ο άτλας της εμβρυογένεσης του ψαριού ζέβρα
- Ντουμπλάντις: Ο άνθρωπος “φαινόμενο” έσπασε το ρεκόρ στο επί κοντώ για 15η φορά! vid









