Πλεύρης για fake εμβολιασμούς: «Θα απολυθούν όσοι εμπλέκονται» – Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν οι υποχρ. εμβολιασμοί

Από τότε που έγινε Υπουργός Υγείας μόνο απειλεί.

Για την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας, μίλησε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε, ζήτησε να ασκηθεί δίωξη των ατόμων που πήραν πλαστό πιστοποιητικό και η ταυτοποίηση συνεχίζεται.

«Το σύστημα “Ελευθερία” είναι θωρακισμένο και οι όποιες περιπτώσεις υπάρχουν είναι λίγες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι συνδέονται με την συγκεκριμένη υπάλληλο.

Ο υπουργός Υγείας, είπε ακόμα ότι υπάρχουν στο σύστημα ασφαλιστικές δικελείδες και γίνεται αναζήτηση. Αποκάλυψε ότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις.


Αναφερόμενος στην αντιστοιχία εμβολιασμών και μονίμων κατοίκων ο κ. Πλεύρης είπε ότι συνολικά στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί, δηλαδή, έχουν εμβολιαστεί 16.000 πολίτες με τις δυο δόσεις και πως η ιδιαιτερότητά του ήταν ότι ήταν το μοναδικό κέντρο που είχε Pfizer και έτσι υπήρχε αυξημένη ζήτηση στο συγκεκριμένο κέντρο.

Συνολικά είπε καταγράφηκαν 5.500 αλλαγές στον Ταχυδρομικό Κώδικα κάτι που προβλέπεται για την διευκόλυνση των εμβολιασμών και σημείωσε ότι όλα αυτά έγιναν σε χρόνο που δεν υπήρχε συζήτηση κυρώσεων και υποχρεωτικότητας.

«Όποιος προσπαθήσει είτε με πλαστό πιστοποιητικό είτε με πλαστή βεβαίωση νόσησης για να εξαιρεθεί από τον εμβολιασμό και ερευνώνται καταγγελίες, θα ενταφιαστούν ως περιπτώσεις. Δεν ανέχομαι να κυκλοφορεί κόσμος στο σύστημα υγείας ανεμβολίαστος και να θέτει σε κίνδυνο το 67% του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί.

Να γνωρίζουν οι υπάλληλοι ότι κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυσή τους. Επεξεργαζόμαστε μια διάταξη όπου οι διοικητικές κυρώσεις και το πρόστιμο κατά περίπτωση θα είναι τέτοιας φύσης που θα είναι αποτρεπτικά. Το πρόστιμο θα είναι δυσβάσταχτο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού.

Στο σημείο εκείνο τόνισε ότι είναι προσωπική του άποψη και είπε ότι με βάση τις προτάσεις της επιτροπής βιοηθικής θα λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις.

(φωτο: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί