Πιο επίκαιρο από ποτέ το ζήτημα των κλειστών κέντρων στα νησιά μας όσο οι αλλοδαποί απειλούν να τα κάψουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα τελευταία σοβαρά επεισόδια σε Χίο και Σάμο δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια.

Τόσο ο κορωνοϊός όσο και οι κατά τόπους εξεγέρσεις αλλοδαπών τις τελευταίες μέρες τείνουν να επαναφέρουν για τα καλά το ζήτημα των κλειστών κέντρων στα νησιά μας.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και πάλι νησιά όπως είναι η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος, στα οποία η ανέγερση απόλυτα ελεγχόμενων κλειστών δομών για τους αλλοδαπούς είναι ίσως πιο επιτακτική από ποτέ!

Τα επεισόδια των τελευταίων ημερών εξάλλου , αλλά και οι προθέσεις της Τουρκίας να στείλει μαζικά μολυσμένους με κορωνοϊό αλλοδαπούς, είναι ίσως ο καλύτερος «μάρτυρας» της εφιαλτικής κατάστασης που τείνει να διαμορφωθεί στα νησιά μας.

Οι χθεσινές εικόνες με τις αλλεπάλληλες εκρήξεις και εστίες φωτιάς περιμετρικά του ΚΥΤ στο βαθύ Σάμου θα μπορούσαν υπό άλλες συνθήκες να θέσουν σε κίνδυνο ολόκληρο το νησί.

Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τι θα γίνει στο απευκταίο σενάριο όπου παρόμοιες εικόνες με πυρπολισμούς δασικών εκτάσεων λάβουν χώρα κατά μεσής του καλοκαιριού, με τον παράλληλο κίνδυνο γενικευμένης εξέγερσης αλλοδαπών πάντα να ελοχεύει.

Με παρόμοιες καταστάσεις είναι αντιμέτωποι και οι κάτοικοι της Χίου, με πιο πρόσφατο συμβάν εκείνο του Μεγάλου Σαββάτου όταν ολόκληρες περιοχές πέριξ του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ τέθηκαν σε συναγερμό μετά τα άγρια επεισόδια και τις λεηλασίες που προκάλεσαν αλλοδαποί.

Ήδη ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης άφησε ένα «ανοικτό παραθυράκι» για πρώτη φορά από φορείς του νησιού για κατασκευή κλειστών δομών:

«Τα απαράδεκτα, θλιβερά και επικίνδυνα γεγονότα στη ΒΙΑΛ κραυγάζουν με τον πιο ηχηρό τόνο προς την κυβέρνηση ότι η εν λόγω δομή πρέπει να κλείσει αμέσως. Με ευθύνη της πολιτείας πρέπει να δημιουργηθεί –μακριά από το πολύπαθο Χαλκειός και κάθε άλλη κατοικημένη περιοχή της Χίου- ένας μικρός και απόλυτα ελεγχόμενος χώρος προσωρινής παραμονής προσφύγων – μεταναστών»

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί