Πέτσας για παρακράτος: «Καλούμε τον Α.Τσίπρα να μας απαντήσει αν γνώριζε»

«Στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα χρειάζεται έμπρακτη αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας των προκλητικών ενεργειών της.

Με αυτή την προϋπόθεση, και με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Τουρκία τη μόνη διαφορά την οποία έχουμε, που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας και παρέπεμψε σε πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού όπου μιλούσε για την ανάγκη να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και να μην γίνεται θέμα ακόμη και μια επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, όταν υπάρχουν θέματα να συζητηθούν που δεν αφορούν μόνο τα εθνικά μας θέματα, όπως για παράδειγμα η πανδημία.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, «φαίνεται μάλιστα ότι ο τότε υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού κ. Τσίπρα γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους. Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας. Αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους αρμούς της εξουσίας όπως θα έλεγε και ο κ. Τσίπρας».

Μάλιστα, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, «ο κ. Παππάς, πρώην υπουργός Επικρατείας, φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους. Και ο κ. Τσίπρας; Πρωθυπουργός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Οφείλει να απαντήσει σήμερα».

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση αποδίδει στον Αλέξη Τσίπρα κεντρικό σχεδιασμό, ανοχή ή άγνοια σχετικά με την ανακοίνωση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή είπε «δεν είναι μόνο το σημερινό θέμα που αφορά στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής αλλά και πρωτοσέλιδο των προηγούμενων ημερών που επίσης μιλά για τη δημιουργία ενός παρακράτους καθώς και σχετική απάντηση του υπουργείου προστασίας του πολίτη στις 20 Ιουνίου».

«Αυτό που έχει σημασία είναι να αναρωτηθούμε όλοι εμείς όταν μέσα σε λίγες ημέρες υπάρχουν τόσο σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη παρακράτους, ο τότε πρωθυπουργός δεν γνώριζε για αυτό; Τον καλούμε να απαντήσει» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο διαφημιστικό spot του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι απευθύνεται προς τους δημοσιογράφους τους οποίους προσβάλει βάναυσα. «Οι αντιδράσεις των τελευταίων ημερών μιλούν μόνες τους» σημείωσε.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί