Πατρινό Καρναβάλι: Είναι εδώ, έστω και διαφορετικό– Ξεκίνησαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις (ΦΩΤΟ)

Από το πρωί του Σαββάτου το κέντρο της πόλης έλαβε καρναβαλική ατμόσφαιρα αφού αποκριάτικες μουσικές και μικρά καρναβαλικά δρώμενα ξετυλίχτηκαν στους δρόμους και στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Στο ρυθμό του Καρναβαλιού ζει πλέον η Πάτρα, αφού από τις 11 το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο η καθιερωμένη Τελετή Παράδοσης του Καρναβαλικού Λαβάρου, από την Πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή, στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Το νέο λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2022, βασίζεται στο σχέδιο του Αντώνη Παπαντωνόπουλου με τη συνεργασία της Μαρίας Μανωλοπούλου, εγκαταστάθηκε από τον δήμαρχο στο Δημαρχείο σηματοδοτώντας την αρχή της μεγάλης γιορτής της πρωτεύουσας του Καρναβαλιού, παραμένοντας εκεί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 6 Μαρτίου.

Στη συνέχεια από το μπαλκόνι μαζί με τους Σοκολατορίχτες έριξαν σοκολάτες.

Mε μια σεμνή τελετή και με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αποστάσεων που επιτάσσουν οι συνθήκες των μερών, αλλά με ιδιαίτερο γιορταστικό κλίμα και πρωτότυπες καρναβαλικές πινελιές πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Ιανουαρίου η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο Πατρών ανοίγοντας επίσημα το Πατρινό Καρναβάλι 2022, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου.

Από το πρωί του Σαββάτου το κέντρο της πόλης έλαβε καρναβαλική ατμόσφαιρα αφού αποκριάτικες μουσικές και μικρά καρναβαλικά δρώμενα ξετυλίχτηκαν στους δρόμους και στην πλατεία Γεωργίου Α΄.


Μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο μουσικό χρώμα έδινε το σύνολο Jazz της Δημοτικής Μουσικής του Πολιτιστικού Οργανισμού, στην πόρτα του Δημαρχείου η Δημοτική Μουσική του Πολιτιστικού Οργανισμού (Μπάντα του Δήμου) παιάνιζε καρναβαλικά εμβατήρια και αποκριάτικους ρυθμούς, ενώ από το μπαλκόνι του Δημοτικού Ωδείου στο κτίριο της συμβολής των οδών Αράτου και Ρήγα Φεραίου ο καθηγητής του ωδείου Περικλής Αλιώπης με την τρομπέτα του έδινε τον δικό του τόνο στην Ημέρα Έναρξης.

Το ανανεωμένο μουσικό άρμα με τον έναν εκ των δυο τελάληδων, Γιώργο Λογαρά μετέφερε το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης φτάνοντας στην πλατεία Γεωργίου Α΄, καρναβαλοποδηλατάδες, ξυλοπόδαροι της ομάδας X-Saltibagos και οι εντυπωσιακές Καρναβαλοθεατρικές κινούμενες μορφές που προσέλκυσαν τα βλέμματα περιδιάβηκαν τους δρόμους καταλήγοντας στην Πλατεία Γεωργίου Α΄, την πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού. Όλοι μαζί ενώθηκαν σε μια πομπή μαζί με την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας κα Ήρα Κουρή, την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού κα Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ, της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού, προσκεκλημένους και τη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κυριακοπούλου και ακολουθώντας την οδό Μαιζώνος έφτασαν στο Δημαρχείο.

Στην πόρτα τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πατρέων κος Κώστας Πελετίδης υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Μπάντας του Δήμου και έγινε η παράδοση του νέου καρναβαλικού λαβάρου από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ στον Δήμαρχο Πατρέων, το οποίο θα παραμείνει στο Δημαρχείο καθόλη τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου. Από το μπαλκόνι του Δημαρχείου μετά τη «φωνή της έναρξης» των δυο τελάληδων, Μαρίας Αγουρίδη και Γιώργου Λογαρά, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης μετέφερε το μήνυμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 λέγοντας ότι το Καρναβάλι αρχίζει μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε και ότι ο λαός θα βγει νικητής μέσα από την πανδημία. Ευχήθηκε σε όλους Yγεία και Καλό Καρναβάλι και ακολούθησαν σοκολατορίψεις από τον Δήμαρχο, τους συλλόγους των σοκολατοριχτών, τους τελάληδες και μέλη της ΚΕΔΗΠ.

Με τη φωνή των δυο τελάληδων να διαλαλεί στην πόλη:

Ακούσατε ακούσατε
φίλοι και συμπολίτες
μικροί και μεγάλοι
Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι
κι όλοι εσείς απ΄ την Ευρώπη τη μεγάλη
Αρακάς κουκιά ρεβύθια
τελείωσαν τα παραμύθια
άνηθος, σπανάκι, ρύζι
και το Καρναβάλι αρχίζει!

Κι όταν τελειώσει η καραντίνα
όλα θα είναι πάλι φίνα
γλέντι, χορός, κέφι, τραγούδι
κι ας καεί το πελεκούδι.

το Πατρινό Καρναβάλι 2022 με θέμα «Σημεία και…τέρατα» άνοιξε τα φτερά του μεταδίδοντας μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε κάθε άκρη ζεσταίνοντας τις καρδιές όλων μας.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί