• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παραπαίει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Ευρωβουλή – Εικόνες ΔΙΑΛΥΣΗΣ και προβληματισμός για τον Α.Τσίπρα

Παραπαίει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Ευρωβουλή – Εικόνες ΔΙΑΛΥΣΗΣ και προβληματισμός για τον Α.Τσίπρα

Δύσκολες μέρες για την πρώην κυβέρνηση...

Μετά τις αποκαλύψεις και τα ηχητικά σχετικά με παρακρατικές πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, προβλήματα έρχονται και για τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις, έχει να αντιμετωπίσει και την προβληματική εκπροσώπηση της Ελλάδας από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες, καθώς παρατηρούνται διενέξεις και διαίρεση.

Κατά την περίοδο 2014- 2019 η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε, με τρία μέλη να ακολουθούν τον δρόμο της «ανεξαρτητοποίησης» (Ν. Χουντής, Σ. Σακοράφα, Κ. Χρυσόγονος), ενώ και την τρέχουσα περίοδο οι ευρωβουλευτές του κόμματος έχουν γίνει «από έξι χωριά χωριάτες» μέσα σε διάστημα ενός έτους από την εκλογή τους.

Η εικόνα διάλυσης χρεώνεται στον Α.Τσίπρα, ο οποίος έκανε τις επιλογές προσώπων.

Η γενικότερη εξήγηση που δίνεται για το θέαμα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωπαϊκό πεδίο σχετίζεται με τα κριτήρια επιλογής των προσώπων από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Και αυτό επειδή φαίνεται πως έγιναν με γνώμονα την εξυπηρέτηση ευκαιριακών καταστάσεων.

Η άσχημη εντύπωση δόθηκε όταν επέλεξε για υποψήφια την Μυρσίνη Λοΐζου, η υποψηφιότητα της οποίας αποσύρθηκε άρον άρον, μόλις έγινε γνωστό πως εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της αποθανούσης μητέρας της.

Ακολούθησε προβληματισμός, όταν ανακοινώθηκαν ως υποψήφιοι ο γνωστός επιχειρηματίας Π. Κόκκαλης και ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, καθώς και η προερχόμενη από τους ΑΝ.ΕΛ. Ελ. Κουντουρά, την οποία ο Π. Καμμένος στόλιζε με διάφορα κοσμητικά επίθετα, υπενθυμίζοντας παράλληλα και το χουντικό παρελθόν της οικογένειάς της.

Εν συνεχεία «βόμβα» έριξε η Παπαδημούπολη και τα ακίνητα που νοικιάζει σε «μετανάστες» μέσω ΜΚΟ ο επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

Μόλις αποκαλύφθηκε η επενδυτική του δραστηριότητα σε ακίνητα που αγόραζε εν μέσω οικονομικής κρίσης και στην συνέχεια μέσω ΜΚΟ που συνδέονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο με τον Τ. Σόρος, όσοι τον περίμεναν στη γωνία έσπευσαν να τον αποδοκιμάσουν, με πρώτο και καλύτερο τον Στ. Κούλογλου, ο οποίος μάλιστα φέρεται να ζήτησε από τον Αλ. Τσίπρα και την διαγραφή του.

Το θέμα είναι πως οι σχέσεις των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα τους είναι προβληματικές σε πολλαπλά επίπεδα, ενώ σε όλο αυτό που συμβαίνει έρχεται να προστεθεί και η πρόσφατη καταγγελία του ευρωβουλευτή Αρβανίτη κατά της ίδιας του της χώρας επειδή επαναπροωθεί αλλοδαπούς στην Τουρκία.

Η εσωτερική κρίση του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν έχει εξαπλωθεί και στην Ευρωβουλή.

Μία ωραία ατμόσφαιρα.

φωτο eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •