Παπαθανάσης: Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για ελεύθερους επαγγελματίες και νεοσύστατες επιχειρήσεις

Στα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που ξεκινούν εντός του Οκτωβρίου αναφέρθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής υπουργός είπε συγκεκριμένα ότι ξεκινά ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ το οποίο καλύπτει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις νεοσύσταστες επιχειρήσεις. «Θα μπορούν να λάβουν έως 50% επιδότηση σε ένα επενδυτικό σχέδιο που θα καταθέσουν έως 400.000 ευρώ και θα λάβουν μάξιμουμ 200.000 ευρώ» εξήγησε ο ίδιος. Το πρόγραμμα, όπως επισήμανε, είναι για όλη την Ελλάδα, για νεοσύστατες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και θα ανοίξει τον Οκτώβριο.

Στην ίδια συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα», ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στο ειδικό πρόγραμμα για τις περιοχές απολιγνιτοποίησης. «Αφορά στη Δυτική Μακεδονία και στη Μεγαλόπολη για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, έως 100.000 ευρώ, στο οποίο θα λάβουν επιδότηση έως 70%. Θα αρχίσει να τρέχει αρχές Οκτωβρίου».

Για τις αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε: «Υλοποιούμε το πρόγραμμα όπως το είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά. Ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι ό,τι είπαμε το κάναμε πράξη».

skai/protothema/intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί