Π. Μαρινάκης: Θετικός στη γρίπη Α Η1Ν1 ο πρωθυπουργός – Αμφίβολη η επικείμενη επίσκεψη του στις ΗΠΑ

Τι ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

«Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά το Νταβός διεγνώσθη θετικός στην γρίπη Α Η1Ν1 και παραμένει σπίτι του. Η επικείμενη επίσκεψη του στις ΗΠΑ καθίσταται αμφίβολη, εώς πολύ δύσκολο να γίνει. Εφ όσον χρειαστεί, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε τηλεδιασκέψεις, ενώ για τις επόμενες ώρες θα επαναξιολογείται το πρωθυπουργικό πρόγραμμα με βάση την πορεία της γρίπης. Εάν η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου δεν γίνει αύριο θα υπάρξει μία ολιγοήμερη αναβολή του, σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθείτε» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη απαντώντας σε ερωτήσεις στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς για τη στάση των γαλάζιων βουλευτών αλλά και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου αφού υπενθύμισε τα περί αυξημένης θεσμικής υποχρέωσης που συνοδεύουν τις αποφάσεις των υπουργών ο κ. Μαρινάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ας μην προκαταλάβουμε τα γεγονότα, ούτε και τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. Εμάς μας ενδιαφέρει να συζητηθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και να εξηγήσουμε γιατί είναι σημαντικό. Μας ενδιαφέρουν οι μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη ο τόπος για να φύγει η χώρα μπροστά, αλλά και τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Σε ερώτηση για τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος σε ό,τι αφορά στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε τον διαχρονικό σεβασμό της κυβέρνησης στην Εκκλησία και τις απόψεις της, τονίζοντας ότι η Εκκλησία στήριξε την ελληνική κοινωνία σε πολύ δύσκολες στιγμές. «Ακούμε τις απόψεις της με σεβασμό από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία. Η κυβέρνηση εισηγείται τα νομοσχέδια. Δεν έχουμε καμία διάθεση αντιπαράθεσης με την Εκκλησία, δεν θα κάνουμε δημοψήφισμα για ένα ζήτημα, που άπτεται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό που νομοθετούμε είναι σωστό και δίκαιο. Πρόκειται για μία πραγματικότητα, στην οποία δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί