Π. Κόκκαλης: “Οι εργατικοί αγώνες για οκτάωρο και αξιοπρεπείς μισθούς πιο επίκαιροι από ποτέ”

Τι δήλωσε ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ ευρωβουλευτής των Πρασίνων και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης

«Οι μεγάλοι εργατικοί αγώνες για οκτάωρο και αξιοπρεπείς μισθούς και δουλειά είναι σήμερα πιο επίκαιροι από ποτέ”, δήλωσε με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς ο γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ ευρωβουλευτής των Πρασίνων και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης και κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ότι εφαρμόζει πολιτικές που καθιερώνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και βάζουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων πάνω από τις κοινωνικές ανάγκες.

Ο κ. Κόκκαλης που βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στην πορεία της πρωτομαγιάς,, τόνισε ότι η «Εθνική Πράσινη Συμφωνία» αποτελεί την πρόταση του ΚΟΣΜΟΥ προκειμένου οι δυνάμεις της προόδου να αντιμετωπίσουν την επίθεση που δέχεται η κοινωνία και είναι ένα συνολικό πρόγραμμα για την οικονομία, την παιδεία και την υγεία, με προσανατολισμό την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Εκτίμησε δε ότι η τετραήμερη εργασία, που ήδη άρχισε να εφαρμόζεται σε χώρες της Ευρώπης, είναι ένα ώριμο αίτημα και ότι οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα είναι η αρχή για την επόμενη μέρα».

Το «παρών» στην πορεία έδωσαν επίσης οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γεωργία Αγγελοπούλου, Ντίνα Βαρδαραμάτου, Νατάσσα Βασιλείου, Γιώργος Γκέκος, Χριστίνα Ευθυμιάτου, Ζωή Νιομανάκη, Ειρήνη Σκουζού, Ευδοκία Τσαγκλή και ο εκπρόσωπος Τύπου Ηλίας Παπαθεοδώρου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί