Οικονομική εισαγγελία: Δεν προέκυψαν αξιόποινες πράξεις για Γεωργιάδη – Αβραμόπουλο – Αόριστες οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι διατάξεις αρχειοθετήσεων των δικογραφιών που είχαν σχηματιστεί σε βάρος τους που συντάχθηκαν από την Οικονομική Εισαγγελία.

Δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους του Άδωνι Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι διατάξεις αρχειοθετήσεων των δικογραφιών που είχαν σχηματιστεί σε βάρος τους που συντάχθηκαν από την Οικονομική Εισαγγελία.

Στις εισαγγελικές διατάξεις αρχειοθέτησης της υπόθεση γίνεται αποτίμηση του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε και των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis, Μάξιμου Σαράφη και Αικατερίνης Κελέση οι οποίες χαρακτηρίζονται αόριστες.

Συγκεκριμένα, στις εισαγγελικές διατάξεις αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι :

-Από τις ενέργειες του Άδωνη Γεωργιάδη δεν αποδεικνύεται ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας Novartis ή βλάβη των συμφερόντων των ανταγωνιστριών εταιρειών. Σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά του δεν αποδεικνύει άτομο που έχει δωροδοκηθεί και που επιχειρεί να ικανοποιήσει τα συμφέροντα της εταιρείας.

-Από την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν προέκυψαν πιστώσεις που να προέρχονται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα που να σχετίζονται με την εταιρεία Novartis.

-Συνεπώς εκ του υπάρχοντος αποδεικτικού υλικού δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων της παθητικής δωροδοκίας- δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί