Οδοντιατρική εξέταση μέσω τηλεϊατρικής στους κατοίκους των Οινουσσών

Η δεύτερη φάση οδοντιατρικής εξέτασης μέσω τηλεϊατρικής στους κατοίκους των Οινουσσών πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη, η οποία επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο

Οδοντίατρος από το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο, εξέτασε κατοίκους των Οινουσσών μέσω τηλεϊατρικής. Επί της ουσίας έγινε μια πρώτη αναγνώριση / διάγνωση παθήσεων των δοντιών και των ούλων, βλαβών του στοματικού βλεννογόνου και κατ’ επέκταση ενημέρωση του ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας.

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο, στο πλαίσιο προσπάθειας μείωσης της υγειονομικής ανισότητας, οργάνωσε την συγκεκριμένη δράση οδοντιατρικής τηλεϊατρικής προς τους κατοίκους των Οινουσσών, ένα ακριτικό νησί της χώρας μας όπου οι κάτοικοι έχουν δυσκολία πρόσβασης στην οδοντιατρική περίθαλψη.

 Μάλιστα, ήδη κατά την πρώτη φάση, που πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου, διαπιστώθηκε ότι το 90% των περιστατικών που εξετάστηκαν, χρήζει οδοντιατρικής παρέμβασης. Απώτερος στόχος, μετά και από την ολοκλήρωση του οδοντιατρικού ελέγχου των κατοίκων, είναι η δια ζώσης οδοντιατρική παρέμβαση με επίσκεψη κλιμακίου του οδοντιατρικού τμήματος του Τζανείου νοσοκομείου.

Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από έντονη γεωγραφική ανομοιομορφία, με ένα έντονο νησιωτικό σύμπλεγμα, για αυτό και η ανάπτυξη συστημάτων τηλεματικής τεχνολογίας θα αμβλύνει σημαντικά τις ανισότητες μεταξύ των Περιφερειών της χώρας.

Η τηλεϊατρική αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των γιατρών και των φορέων υγείας. Στην κατεύθυνση αυτή, στην Ελλάδα υλοποιείται το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ), ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 30 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Υγείας επεκτείνει το έργο της τηλεϊατρικής, έτσι ώστε να καλύψει κάθε σπιθαμή της χώρας, τα νησιά μας, τις ορεινές και αγροτικές περιοχές.

«Η επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής από το υπουργείο Υγείας, αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για την ολιστική αναβάθμιση της ΠΦΥ, την βελτίωση της πρόσβασης σε υγειονομικές υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια», ανέφερε η κ. Αγαπηδάκη. Πρόσθεσε ότι «τα επόμενα δύο χρόνια θα έχουμε σημειώσει δραστική μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων στην Υγεία, ώστε όλοι οι πολίτες να δουν αισθητή βελτίωση της προσβασιμότητας στις υπηρεσίες υγείας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί