Οδηγίες για να κινηθείτε στην αγορά του click away

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ενόψει των εορτών, ο Αδ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «επιτρέπουμε να ανοίξουν μόνο τα κομμωτήρια, τα κουρεία και οι υπηρεσίες ΚΤΕΟ» και εξήγησε τη διαδικασία μέσω της οποίας θα λειτουργούν τα καταστήματα του click away.

Τόνισε ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν με ευλάβεια πολύ συγκεκριμένοι κανόνες, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού αλλά και κρούσματα καταστρατήγησης της διαδικασίας, υπογραμμίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αποσυρθεί και αυτή η λειτουργία.

Σύμφωνα με αυτή τη διαδικασία του click away θα μπορούν, από την ερχόμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, να κάνουν τις αγορές τους οι καταναλωτές.

Πώς θα λειτουργεί το click away

Τα βήματα είναι συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα μπορούν να πραγματοποιήσουν παραγγελία και έπειτα να μεταβούν στο κατάστημα για την παραλαβή.

Οι παραγγελίες θα πραγματοποιούνται είτε ηλεκτρονικά, μέσω του e-shop του καταστήματος, είτε τηλεφωνικά.

Οι πληρωμές θα γίνονται είτε ηλεκτρονικά, είτε με POS στο εξωτερικό της επιχείρησης, αντίστοιχα.

Για την παραλαβή της παραγγελίας από το κατάστημα, θα πρέπει να σταλεί μήνυμα στο 13033, με τον αριθμό 2.

Η μορφή που θα πρέπει να έχει το SMS είναι η ακόλουθη: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας).

Επίσης, οι καταναλωτές για τη μετακίνηση και παραλαβή της παραγγελίας από το κατάστημα, θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους:

  • ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής,
  • ή απόδειξη αποστολής μηνύματος SMS από την επιχείρηση που θα αναφέρει την επωνυμία της επιχείρησης (ΑΦΜ), την επωνυμία του πελάτη και την ακριβή ώρα, κατά την οποία θα μπορεί ο πελάτης να παραλαμβάνει την παραγγελία του.

Σε όλες τους τις μετακινήσεις, οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

Μόνο ένα άτομο για παραλαβή στο κατάστημα

Θα επιτρέπεται μόνο σε ένα άτομο να μεταβαίνει στο κατάστημα για την παραλαβή, ενώ το click away θα εφαρμόζεται μόνο σε καταστήματα με εξωτερική είσοδο στον δρόμο.

Eπίσης απελευθερώνεται η πώληση των παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ.

photo video screenshot