Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στον ναύσταθμο Σαλαμίνος στις 10.30 π.μ. και θα ακολουθήσει η συνάντηση των δύο υπουργών επί της πρώτης ελληνικής Φρεγάτας τύπου FDI-HN (“Belh@rra”) «Κίμων».
Στο πλαίσιο της συνάντησης θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, ενώ στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός θα παραθέσει γεύμα εργασίας στη Γαλλίδα ομόλογό του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας.
Ειδικότερα, στα θέματα της συνάντησης περιλαμβάνονται η ανανέωση της διμερούς Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για την Άμυνα και την Ασφάλεια, η συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία με έμφαση στην καινοτομία, τα κοινά επιχειρησιακά προγράμματα, καθώς και ζητήματα περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας, με έμφαση στη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίσημη έκθεση για τη Μινεάπολη: Δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν τον Άλεξ Πρέτι
- Σχεδόν 1.400 πάνια αστρονομικά αντικείμενα εντόπισε μια ομάδα αστρονόμων με εργαλείο AI – Δείτε εικόνα
- Στο 1,74% το επιτόκιο των τρίμηνων εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου
- Μάτι: Να απορριφθούν οι αιτήσεις μείωσης των ποινών των καταδικασθέντων για τη φονική πυρκαγιά πρότεινε η εισαγγελέας
- Πρέσβης Ελλάδας στη Ρουμανία: Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των σορών και η φροντίδα των τραυματιών
- Η Ρωσία ανακοίνωσε την απελευθέρωση δύο μελών πληρώματος δεξαμενόπλοιου που είχαν συλλάβει οι ΗΠΑ
- ΕΛΣΤΑΤ: Περισσότερες άδειες αλλά μείωση στον όγκο της οικοδομικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο
- Έχει τελειώσει η «παγκόσμια τάξη όπως την γνωρίζουμε», σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Δανίας
- Υπ. Κλιματικής Κρίσης: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος συνεργασίας με την ΚΕΔΕ για το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
- Ξεκινά η κατασκευή του οδικού τμήματος Ασσήρου – Νέας Σάντας του άξονα Θεσσαλονίκη – Κιλκίς – Δοϊράνη









