• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέο σχέδιο για να μην μπει κανένας τουρίστας με κορωνοϊό- Με ιδέα από τη Σιγκαπούρη! (vid)

Νέο σχέδιο για να μην μπει κανένας τουρίστας με κορωνοϊό- Με ιδέα από τη Σιγκαπούρη! (vid)

test airport pexels
«Δικλείδες ασφαλείας» ψάχνει η κυβέρνηση για την άφιξη τουριστών χωρίς κορωνοϊό στην χώρα μας .

Μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες όπως η TUI. θέτουν κανόνες για PCR τεστ που πρέπει να κάνουν οι τουρίστες στην χώρα μας, καθώς ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς που θα έρθει στα ελληνικά νησιά δεν θα είναι εμβολιασμένοι. Έτσι, θα πρέπει να έχουν ένα τέτοιο test συνήθως 72 ωρών οι περισσότεροι, για να μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Ποιο πρόβλημα προκύπτει

Το πρόβλημα είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τις υποδομές για να πραγματοποιούν τόσο μεγάλο όγκο τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα. 


Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα.

Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Rapid και τεστ αναπνοής

Η κυβέρνηση όμως θέλει να αποκλείσει την είσοδο και στα σύνορα, σε τουρίστες που είναι θετικοί στον κορωνοιό. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει έντονος προβληματισμός στα χερσαία σύνορα, Εύζωνος, Προμαχώνα, καθώς υπάρχει και ο φόβος για πλαστά πιστοποιητικά. Γι αυτό τον λόγο υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο της Σιγκαπούρης, δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.

με πληροφορίες skai/ photo pexels