Ο κ. Ταχιάος ζητεί από την παραχωρησιούχο εταιρεία να προχωρήσει με ταχύρρυθμες διαδικασίες προκειμένου να κατασκευαστούν και να τεθούν σε λειτουργία οι δύο προσωρινές ράμπες πρόσβασης, από και προς την παλαιά Εθνική Οδό, πλησίον και δυτικά του Σταθμού Διοδίων Ισθμού, ώστε να αρθεί η επιβάρυνση των πολιτών και να αποκατασταθεί η λειτουργία της οδού στο τμήμα από τον σταθμό διοδίων Ισθμού έως και τον ανισόπεδο κόμβο των Αγίων Θεοδώρων.
Η λύση αυτή θα είναι προσωρινή καταρχάς και προβλέπεται ότι θα διαρκέσει περίπου τρείς μήνες από την έναρξη λειτουργίας της. Μέχρι να τεθούν σε λειτουργία οι ράμπες, θα ισχύει η δωρεάν διέλευση στον Σταθμό Διοδίων του Ισθμού για τους μόνιμους κατοίκους και τους εργαζομένους στην περιοχή, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί στις 12 Ιουνίου.
Η λύση αυτή κρίθηκε αναγκαία από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά από διαβούλευση που είχε ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος με την παραχωρησιούχο εταιρεία, καθώς, παρά τη δωρεάν διέλευση από τα διόδια, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, είναι υποχρεωμένος να διανύει μεγαλύτερη απόσταση η οποία φθάνει τα 35 χιλιόμετρα, γεγονός που αυξάνει το χρόνο και επιβαρύνει το κόστος μετακίνησης τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΥΠΕΞ για συριακή πόλη με ελληνικό πληθυσμό: «Παρακολουθούμε στενά με ανησυχία την κατάσταση»
- Duffy: Η αληθινή ιστορία της απαγωγής της, για πρώτη φορά στην οθόνη
- “Μην κοιμάστε όταν οδηγείτε!” – Ο αυτόματος πιλότος στην Κίνα γίνεται ρουτίνα, vid
- Συγκρότηση ευρείας επιτροπής για την αναγνώριση του Πειραιά ως «Μαρτυρικής Πόλης»
- Δ. Μιχαηλίδου: Επιλέξαμε παρεμβάσεις που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας
- 60 μεταπτυχιακοί φοιτητές της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ συμμετείχαν στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» του ΣΦΕΕ
- Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Σε λειτουργία από τη Δευτέρα τρεις σταθμοί απολύμανσης οχημάτων στη Δράμα
- 2026 VS 2019 σε ένα ΒΙΝΤΕΟ που έκανε αίσθηση
- Η εξέλιξη του Επταπυργίου στον χρόνο στην παρουσίαση του βιβλίου «Γεντί Κουλέ, η Βαστίλη της Θεσσαλονίκης»
- Άννα Καραμανλή: “Σαν τη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει” – Ανερχόμενος διεθνής προορισμός για τους τουρίστες η πόλη









