Ο κ. Ταχιάος ζητεί από την παραχωρησιούχο εταιρεία να προχωρήσει με ταχύρρυθμες διαδικασίες προκειμένου να κατασκευαστούν και να τεθούν σε λειτουργία οι δύο προσωρινές ράμπες πρόσβασης, από και προς την παλαιά Εθνική Οδό, πλησίον και δυτικά του Σταθμού Διοδίων Ισθμού, ώστε να αρθεί η επιβάρυνση των πολιτών και να αποκατασταθεί η λειτουργία της οδού στο τμήμα από τον σταθμό διοδίων Ισθμού έως και τον ανισόπεδο κόμβο των Αγίων Θεοδώρων.
Η λύση αυτή θα είναι προσωρινή καταρχάς και προβλέπεται ότι θα διαρκέσει περίπου τρείς μήνες από την έναρξη λειτουργίας της. Μέχρι να τεθούν σε λειτουργία οι ράμπες, θα ισχύει η δωρεάν διέλευση στον Σταθμό Διοδίων του Ισθμού για τους μόνιμους κατοίκους και τους εργαζομένους στην περιοχή, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί στις 12 Ιουνίου.
Η λύση αυτή κρίθηκε αναγκαία από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά από διαβούλευση που είχε ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος με την παραχωρησιούχο εταιρεία, καθώς, παρά τη δωρεάν διέλευση από τα διόδια, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, είναι υποχρεωμένος να διανύει μεγαλύτερη απόσταση η οποία φθάνει τα 35 χιλιόμετρα, γεγονός που αυξάνει το χρόνο και επιβαρύνει το κόστος μετακίνησης τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το βίντεο του Μασκ με τα ρομπότ Optimus πλένουν ρούχα παρέα με τους εργαζόμενους, vid
- Η Κίνα κάνει έκκληση για ειρηνευτικές συνομιλίες στη Μ. Ανατολή
- Κινηματογραφική καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Απείλησαν οδηγό με σκεπάρνι, έτρεχαν με ελιγμούς στη Μοναστηρίου
- Σωκράτης Φάμελλος: Πρέπει να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση
- Παίκτης του YFSF της Βουλγαρίας ενσάρκωσε τον Καρρά τραγουδώντας το «Φαινόμενο», vid
- Γυναίκα στις ΗΠΑ ξαναβρήκε τον χαμένο σκύλο της μετά από σχεδόν μια δεκαετία (Photo)
- Εισέβαλε με βαριοπούλα και όπλο σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Λουτράκι
- Έτοιμος να σταματήσει τον «σκιώδη ρωσικό στόλο» δηλώνει ο βρετανός πρωθυπουργός
- Ντμιτρίεφ: Ο δυτικός κόσμος «βυθίζεται σε μια εποχή πλήρους οικονομικής και ενεργειακής κατάρρευσης»
- ΔΥΠΑ: Συνολικά 146 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Απρίλιο









