• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέες ανακοινώσεις Μητσοτάκη εντός της ημέρας για φοροελαφρύνσεις

Νέες ανακοινώσεις Μητσοτάκη εντός της ημέρας για φοροελαφρύνσεις

Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιεί από το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός με συνεργάτες και υπουργούς της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προβεί σε νέες ανακοινώσεις για την εφαρμογή στοχευμένων φοροελαφρύνσεων σε ομάδες πολιτών και επαγγελματιών που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού και το συνακόλουθο lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» των συσκέψεων που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, βρίσκεται και το σχέδιο της επίσπευσης της επιχείρησης «Ελευθερία», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ήδη δεχτεί την εισήγηση για να παραμείνουν ανοικτά τα εμβολιαστικά κέντρα Covid 19 καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, πλην της Κυριακής του Πάσχα.

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση προχωρά κατά προτεραιότητα το πρόγραμμα των εμβολιασμών, καθώς όπως και ο ίδιος κ. Μητσοτάκης δήλωσε κατά το μήνυμά του την Τετάρτη το απόγευμα: «Παρά την άψογη οργάνωσή τους, δεν είμαστε ακόμα στα ποσοστά που θα θέλαμε, ιδίως μεταξύ των πλέον ευπαθών. Κι όμως, η ασφάλεια και η αποτελεσματική δράση των εμβολίων αποδεικνύονται κάθε μέρα. Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί. Θα σας καλέσω, λοιπόν, για μία φορά ακόμη, θα σας παρακαλέσω, να θωρακίσετε την υγεία σας με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό».

Τις ημέρες του Πάσχα θα υπάρχουν παντού μπλόκα για την επιτήρηση της κυκλοφορίας, ενώ θα ελέγχονται οι εικονικές κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις.

Αύριο το απόγευμα θα γίνουν νέες ανακοινώσεις με εξειδίκευση για το άνοιγμα και τα μέτρα έως την Κυριακή του Πάσχα, ενώ στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, θα δοθούν αναλυτικά στοιχεία και οδηγίες για την λειτουργία της εστίασης.

με πληροφορίες cnn/ insider/ Photo eurokinissi