«Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απελπισμένη επιχείρηση να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη δημοσκοπική κατάρρευση της κυβέρνησής του. Εν μέσω κοινωνικής δυσφορίας και συστηματικής αποδιάρθρωσης του κοινωνικού κράτους, η πανικοβλημένη κυβέρνηση επιλέγει να υποσχεθεί μέτρα που θα εφαρμοστούν… εφτά μήνες μετά!.
«Μιλά για “μόνιμα μέτρα” ομολογώντας πως αυτά θα είναι και τα τελευταία, όταν οι πολίτες βιώνουν διαρκώς τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης. Αντί για ένα πραγματικό σχέδιο κοινωνικής στήριξης και επένδυσης στη δημόσια στέγη, στην Υγεία και στην Παιδεία, επιλέγει πυροτεχνήματα, που βαφτίζονται “δομικές αλλαγές”», σημειώνει, τονίζοντας ότι «η παροχολογία, λίγο πριν την Πρωτομαγιά, που έχει ημερομηνία υλοποίησης το τέλος του 2025, δεν είναι παρά εμπαιγμός της κοινωνίας».
«Με άλλα λόγια: “ζήσε Μάη μου να φας ψίχουλα”», σχολιάζει η Νέα Αριστερά και καταλήγει:
«Η Νέα Αριστερά θα συνεχίσει να διεκδικεί ένα άλλο μοντέλο: με κοινωνική ισότητα, ισχυρό δημόσιο τομέα και αναδιανομή του πλούτου. Για μια κοινωνία που δεν θα ζει με αντίδωρα φτώχειας, αλλά με αξιοπρέπεια».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε αγωγή κατά εφημερίδας προχωρά ο Κυρανάκης: «Συνειδητά ψέματα και νοσηρές φαντασιώσεις»
- Έτοιμο το νέο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας – Θα κουβαλά τορπίλες Poseidon, video
- Ιάπωνας Χριστιανός πολεμάει υπέρ της Ρωσίας: «Θέλω η ψυχή μου να πάει στο ίδιο μέρος με τους φίλους μου», vid
- Η «αντί-Γκρέτα» της Ευρώπης ζητά πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ του Τραμπ: «Προσπάθησαν να με σκοτώσουν», vid
- Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 31 αγνοούμενοι σε κατολίσθηση, vid
- Οι Ρώσοι λένε πως απέτρεψαν ακόμα μία απόπειρα δολιοφθοράς στη γέφυρα της Κριμαίας, vid
- Άδωνις Γεωργιάδης από Λαμία: Τον Μάρτιο ξεκινά η Ογκολογική Μονάδα – Από 8 σε 14 τα κρεβάτια της ΜΕΘ
- Απαστράπτουσα η Κίμπερλι Γκιλφόϊλ – Οι πρώτες εικόνες από τη δεξίωση στην Αθήνα
- Στην «εμπόλεμη» Οδησσό γιορτάζουν το… Halloween, video
- Πάνω από μισό εκατομμύριο Σύροι επέστρεψαν από την Τουρκία στη Συρία τον τελευταίο χρόνο









